Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Αναγορεύτηκε μόνος του επίτιμος δημότης - Διαψεύδει η Ν.Δ.


Νέα γκάφα από το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Κρήτη η γκάφα (επιεικώς) του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. σε σχέση με την αναγόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίτιμο δημότη του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.
Η αναγόρευση προβλέπεται με βάση το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κρήτη όπως διανεμήθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ.
Μάλιστα βρίσκεται αναρτημένο μέχρι και αυτή την ώρα στο site της Νέας Δημοκρατίας, όπου συγκεκριμένα αναφέρεται: «Το απόγευμα θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης».
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για την αναγόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίτιμο δημότη Οροπεδίου Λασιθίου
Με τη διαφορά ότι για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου, όπως επιβεβαιώνει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπήρξε μια σχετική πρόταση από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όμως δεν πρόλαβε καν να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται για την απόδοση της σχετικής τιμής.
Εξάλλου η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Οροπέδιο θα κρατήσει μόλις μισή ώρα ενώ, όπως αναφέρουν πηγές του τοπικού δήμου, ούτε κάποιος ιδιαίτερος λόγος υπάρχει ούτε κάποια αφορμή για την απόδοση της σχετικής τιμής.  
Παρ' όλα αυτά, το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. θεώρησε δεδομένη την αναγόρευση και την προανήγγειλε πανηγυρικά εκθέτοντας τον πρόεδρο, ο οποίος την ίδια ώρα μιλούσε για την ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο ίδιος προσωπικά στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Upd: 16:50 
Σε επικοινωνία του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. με την «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίστηκε με σαφήνεια πως η πρόταση για την ανακήρυξη του Κ. Μητσοτάκη σε επίτιμο δημότη ΔΕΝ προήλθε από τον ίδιο.
Αντίθετα, ήταν πρόταση της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. αλλά ΚΑΙ του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη. Προς επίρρωση των παραπάνω μας παρέπεμψαν σε ανάρτηση του δημάρχου στο facebook, όπου ο κ. Στεφανάκης αναφέρει:
Η ανάρτηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη ΣτεφανάκηΗ ανάρτηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη | 
Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» στον δήμαρχο αν είναι όντως πρόθεσή του η ανακήρυξη του Κ. Μητσοτάκη σε επίτιμο δημότη, αν δηλαδή θα εισηγηθεί θετικά για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος απαντά:
«Οι προθέσεις μου και η πρότασή μου θα καθοριστούν λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. για ένα τόσο σοβαρό θέμα». 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η «γκάφα» του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. παραμένει. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία αναγόρευση επίτιμου δημότη δεν γίνεται χωρίς σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο παρ' όλα αυτά την προανήγγειλαν χωρίς να επιβεβαιώσουν τη λήψη ή μη σχετικής απόφασης. 
* (Σημείωση συντάκτη: Ο τίτλος της δημοσίευσης είναι ασφαλώς δηκτικός. Προφανώς κανείς δεν μπορεί, ακόμα και να ήθελε, να αναγορευτεί μόνος του σε οποιοδήποτε αξίωμα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: