Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Στον "αέρα" το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Είναι δυνατόν να αναπτυχθεί μια χώρα που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ένα κατ΄ ελάχιστον έργο που έχει σχέση με εφαρμογή πληροφορικής ;
 Στον "αέρα" το ηλεκτρονικό εισιτήριο


Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο θα έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη Ιουνίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου υποδομών και του ΟΑΣΑ.
Ακόμα δεν είναι σαφές πότε θα λειτουργήσουν πλήρως οι πύλες εισόδου εξόδου στους σταθμούς, ενώ δεν έχει ληφθεί μέριμνα σε ό,τι αφορά τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας του συστήματος.
Για να λειτουργήσουν οι θύρες εισόδου εξόδου θα πρέπει οι πύλες να συνδεθούν με 11 συστήματα της Αττικό Μετρό, όπως με το σύστημα πυρασφάλειας. Για να επιλυθεί η εκκρεμότητα αυτή, θα πρέπει να διεξαχθεί διαγωνισμός, ο οποίος δεν έχει καν ξεκινήσει.
Σύμφωνα με κύκλους της Αττικό Μετρό, η σύνδεση των θυρών με το σύστημα πυρασφάλειας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Ο ΟΑΣΑ δεν έχει ακόμα προχωρήσει στη διανομή μηχανημάτων POS στα σημεία πώλησης, παρά το γεγονός ότι 600 μηχανήματα POS έχουν παραδοθεί στον οργανισμό.
Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου προκαλούνται και από το γεγονός πως ο ΟΑΣΑ δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για τη λειτουργία συστημάτων POS.
Πρόβλημα υπάρχει και με τον αριθμό των εισιτηρίων που έχει προμηθευτεί ο ΟΑΣΑ. Αν και οι επιτελείς του οργανισμού γνώριζαν τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι τα εισιτήρια δεν είναι αρκετά, ακόμα δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την προμήθεια επιπλέον εισιτηρίων.
Οι επικεφαλής του ΟΑΣΑ δεν γνωρίζουν ακόμα πως θα γεμίζουν με χρήματα τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων, ενώ δεν έχουν αποφασίσει με ποιο τρόπο θα προσωποποιηθούν οι κάρτες για ορισμένες ομάδες, οι οποίες είτε πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο, είτε ταξιδεύουν δωρεάν με τα μέσα μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: