Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Γιατί η Τουρκία βύθισε Airbus στο Κουσάντασι

attached_image0.jpg
Οι τουρκικές αρχές βύθισαν ένα Airbus A300 στη θάλασσα στο Κουσάντασι με στόχο να δώσουν ώθηση στον καταδυτικό τουρισμό στην περιοχή.
Το γιγάντιο αεροσκάφος, με άνοιγμα φτερών σχεδόν 44 μέτρα και μήκος σχεδόν 54 μέτρα, τοποθετήθηκε στο βυθό πριν λίγες ημέρες, κίνηση με στόχο να δημιουργηθεί ένα είδος τεχνητού ύφαλου, κάτι πολύ δημοφιλές στους πεπειραμένους δύτες.
Με τη βύθισή του το αεροσκάφος αναμένεται να λειτουργήσει σαν μαγνήτης για την υποβρύχια ζωή.
Οι τοπικές αρχές αγόρασαν το 36 ετών αεροσκάφος από ιδιωτική εταιρεία για περίπου 83.000 ευρώ.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε το Κουσάντασι προορισμό καταδυτικού τουρισμού», δήλωσε η δήμαρχος του Αϊδινίου Ozlem Cercioglu. «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υποβρύχια ζωή. Και με αυτούς τους στόχους κατά νου, παρακολουθήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια στον κόσμο. Βασικός σκοπός μας είναι να έχουμε τουριστική σεζόν 12 μηνών».
airbus1.jpgairbus3.jpgairbus2.jpgairbus4.jpgairbus5.jpgairbus6.jpgairbus7.jpgairbus8.jpgairbus9.jpgairbus10.jpg

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Τάσο που με τον Σύλλογό σου απο το 2006 έχεις κάνει αγώνα να φτιάξουν οι αρμόδιοι κάτι τέτοιο στον τόπο μας και δεν κατάφερες να κατάλάβει τίποτα κανένας αρμόδιος. Ή μήπως ξέρουν πολύ καλά τι δεν πρέπει να καταλάβουν; Έχεις κάνει τα άπειρα έγγραφά, τις άπειρες συναντήσεις, κατάθεση στοιχείων κ.λ.π. αλλά έχεις φάει μαζί με όλη την κοινωνία ΤΟ δούλεμα. 10 ολόκληρα χρόνια χαμένα και πόσα ακόμα. Τόσος κόπος, τόση ψυχή, τόσος αγώνας, όλα χεσμένα απο κάθε επίσημο και κάθε αρμόδιο. Και η πείνα πείνα και εμείς να τους κοιτάμε ακόμα! Και έφτιαξαν υφάλους και καταδυτικά πάρκα πολύ μετά απο το 2006 δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, και φτιάχνουν όποιοι μπορούν και το φωνάζουν μέρα με την μέρα και μαζεύουν κόσμο και ζούνε απο αυτό αλλά εμείς εδω, με τους αρχοντάρες μας, συζητάμε πώς θα αναπτύξουμε απο μόνο του τον ορεινό όγκο μιάς και δεν βλέπει κανένας ότι έχουμε θάλασσα. Ρε θάλασσα ρεεεεεεεεεεε, αυτό θέλει η αγορά απο την Ελλάδα και απο κοντά πουλάμε ότι έχουμε.
Α, συγνώμη, θάλασσα Δελφών σημαίνει Ιτέα, δηλαδή, βωξίτης. Χίλια συγνώμη αφεντάδες . Τα παίρνω όλα πίσω. Θα την αντέξω την πείνα, τί να κάνουμε. Συγνώμη. Έχω και αυτά τα σκατόπαιδα, δέν λένε να το πάρουν απόφαση να πάνε μετανάστες σε καμία Γερμανία να φανε ένα κομμάτι ψωμί. Τους ενοχλεί λέει όταν η αγαμία βαράει στο κεφάλι τους 18χρονους νεοναζί γιατί τότε κλωτσάνε στο δρόμο σαν μπάλα Έλληνες Τούρκους και όλους τους μετανάστες και δεν τους αρέσει. Τί να κάνω με τα σκατομαθημένα. Λίγες κλωτσές μία στο τόσο και τους πέφτει βαρύ.

ΤΑΣΟΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

2,5 εκατομμύρια στρέμματα στη Μαλαισία για θαλάσσιο πάρκο βύθιση αεροπλάνου στην Τουρκία εμείς ακόμα να καταλάβουμε τα οφέλη ποιος πολιτικάντης της περιοχής μπορεί ποιος μπορεί να καταλάβει και να αφήσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες στην άκρη για να κάνει το όραμά μας πραγματικότητα μετά από τόσα Χρόνια μας βαρέθηκαν και οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ έχουν έρθει τόσες φορές να'ναι Καλά οι άνθρωποι. θάλασσα έχουμε και μάλιστα με μοναδικα υποβρύχια τοπία και πλουσια πανιδα πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε και να κάνουμε ότι Και οι άλλοι πού αναφέρω στην αρχή αντε λοιπόν ξεκινήστε επιτέλους τώρα κύριε βουλευτή και κύριε δήμαρχε και κύριε αντιπεριφερειάρχη και αρμόδιοι φορείς του τόπου