Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ποιοι χρηματίστηκαν χοντρά στη Χαλκιδική;


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
“Ακόμα και 15χρονα κορίτσια αναζητούν οι αρχές για… τρομοκρατική δράση και επιθέσεις σε βάρος των… ΜΑΤ στη Χαλκιδική. Και επειδή δυσκολεύονται στην αναζήτηση τα καλούν στα κινητά τους την ώρα του..μαθήματος!
 Αυτό αποκάλυψε ο Λυκειάρχης της περιοχής σήμερα (ΑΝΤ1) και ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος πρόσθεσε ότι τα χημικά έπεσαν και στο σχολείο!
 Προφανώς η απάντηση από πλευράς Αστυνομίας και αρχών θα είναι ότι “έχουν πληροφορίες και τις ερευνούν ακόμα και προς 15χρονα”.
 Να το δεχθούμε.
 Και να μπούμε σε αυτό το γήπεδο. Στην κρατική τηλεόραση τον περασμένο Νοέμβριο είχε προβληθεί έρευνα του Γιώργου Αυγερόπουλου για παρόμοιες επενδύσεις σε περιοχή της Κολομβίας και εκεί ήταν σαφές ότι η Αστυνομία έκανε επέμβαση αλλά σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής που είδαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες στη Χαλκιδική. Και φυσικά ούτε διανοήθηκε να ανακρίνει 15χρονα κορίτσια…
 Στο ίδιο γήπεδο, το “ γήπεδο της πληροφορίας” υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες.
 Αυτές προέρχονται από επίσημα χείλη, όπως αυτά του πρώην Νομάρχη και πρώην βουλευτή Χαλκιδικής κ. Λαφαζάνη που είπε ότι “στη Χαλκιδική υπάρχουν τεράστιοι παράνομοι λογαριασμοί από δωροδοκίες”.
 Κοινώς κάποιοι “τα έχουν πάρει χοντρά”. Παρόμοιες πληροφορίες ήρθαν από τη Γαλλία τηλεοπτικά συνεργεία και ερεύνησαν με αποτέλεσμα να θυμώσει ο… Πάχτας όταν του υπέβαλαν εν ψυχρώ ερώτημα αν τα έχει πάρει με οποιοδήποτε τρόπο για να ευνοήσει την επένδυση.
 Αφού ερευνούν τις πληροφορίες κάλεσαν ποτέ τους Λαφαζάνη, Ζωγράφο, Πάχτα και εμάς που πήραμε και δημοσιεύσαμε αυτές τις πληροφορίες ώστε να δεχθούμε ότι οι αρχές μας ψάχνουν κάθε τι εκτός νομιμότητας;
 Όχι ,δεν κάλεσαν βέβαια.
 Στη Χαλκιδική η υπόθεση δεν είναι υπέρ η κατά της επένδυσης μόνο. Είναι και οι όροι της επένδυσης και οι περιβαλλοντολογικές μελέτες και τα μέτρα προστασίας της υγείας που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια. Μήπως αντί να πληρώσουν για τέτοια μέτρα και πάλι με αμφίβολο αποτέλεσμα “τα ‘χωσαν χοντρά σε κάποιους” και προχωρούν με γκλόμπς και δακρυγόνα;
 Ας το ερευνήσουν αρχίζοντας από τον κ. Λαφαζάνη που δεν είναι κατά της επένδυσης αλλά γνωρίζει για χρηματισμούς και ας αποδείξουν ότι κόπτονται για τη νομιμότητα και όχι για επένδυση με όρους τριτοκοσμικούς για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: