Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Φωτογραφικός διαγωνισμός για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και Χώρου Δελφών http://www.facebook.com/groups/251696214890384/ προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: "Δελφική άνοιξη - φως". Οι συμμετέχοντες καλούνται να απεικονίσουν με το φωτογραφικό φακό τους τα σημεία της αναγέννησης από το σκοτάδι του χειμώνα, όπως αυτά δηλώνονται στο Δελφικό Τοπίο με το παγκόσμια μοναδικό φως του χώρου. Θα επιλεγούν οι τρεις καλύτερες οι οποίες και θα βραβευθούν. Η βράβευση θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών στις 19 Μαΐου. Στην συνέχεια οι είκοσι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ειδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών.
Κριτική επιτροπή: Δημήτρης Κατσούνης (πρόεδρος), Ιορδάνης Σταυρίδης, Χρήστος Δημητρίου, Eυτυχία Χριπάτσιου, Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Θεόδωρος Τυμπανίδης, φωτογράφοι. 
Οι όροι και οι διαδικασίες του διαγωνισμού είναι οι εξής:
1 Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη της κριτικής επιτροπής. 
2 Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες κατά την αξιολόγησή τους από την κριτική επιτροπή με βραβεία σχετικά με τους Δελφούς.
3 Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με δύο κατ’ ανώτατο όριο φωτογραφίες. Φωτογραφίες εκτός θέματος θα απορρίπτονται από την κριτική επιτροπή.
4 Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι αποκλειστικά ψηφιακές (ή αν είναι αναλογικές από φιλμ θα έχουν ψηφιοποιηθεί σε αρχείο jpg), με μέγεθος μεγάλης πλευράς από 1500 έως 2100 και μέγιστο μέγεθος 4ΜΒ και τύπο αρχείου jpg. Ο,τιδήποτε πέρα από αυτά τα μεγέθη θα αποκλείεται από την κριτική επιτροπή. Το όνομα του αρχείου πρέπει να αποτελείται από το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου σε λατινική γραφή, πχ spirosgeorgiou.jpg.
5 Ο αποστολέας της κάθε φωτογραφίας πρέπει να είναι ο αποκλειστικός δημιουργός της φωτογραφίας και να έχει στην κατοχή του το αρχικό αρχείο, το οποίο μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από την διοργανώτρια αρχή - θα ζητηθεί σίγουρα από τους νικητές του διαγωνισμού. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει μαζί με την/τις φωτογραφία-ες του να αποστέλλει και τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό - κινητό και e-mail (σε περίπτωση που είναι διαφορετικό από το e-mail αποστολής). Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του φωτογράφου - δημιουργού, ο οποίος παραχωρεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών το δικαίωμα να την δημοσιεύσει στον κατάλογο των φωτογραφιών που θα διαγωνιστούν και θα βρίσκεται στο facebook στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, όπως και το δικαίωμα δημοσίευσης της στη συγκεκριμένη σελίδα. Επίσης, παραχωρεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών το δικαίωμα για την ανάρτηση της φωτογραφίας στο χώρο του Μουσείου ή σε αρχαιολογικού περιεχομένου φόρουμ η διαδικτυακό τόπο, καθώς και τη χρήση της για οποιοδήποτε σκοπό εκτός της εμπορικής εκμετάλλευσης.
6 Δεκτές δεν θα γίνονται φωτογραφίες που έχουν διακριθεί σε άλλους εγχώριους ή διεθνείς διαγωνισμούς.
7 Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στέλνουν τις φωτογραφίες τους με e-mail στην διεύθυνση dimkatsounis@otenet.gr από τις 10/3/2013 μέχρι τις 5/5/2013 (και ώρα 24.00) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δεκαημέρου από την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών στην σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών στο facebook (http://www.facebook/. com/delphimuseum).
Με την υποστήριξη της Ι’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.

 
 
 
 
 
 
 
Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και Χώρου Δελφών, http://www.facebook.com/groups/251696214890384/  προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: "Δελφική άνοιξη - φως". Οι συμμετέχοντες καλούνται να απεικονίσουν με το φωτογραφικό φακό τους τα σημεία της αναγέννησης από το σκοτάδι του χειμώνα, όπως αυτά δηλώνονται στο Δελφικό Τοπίο με το παγκόσμια μοναδικό φως του χώρου. Θα επιλεγούν οι τρεις καλύτερες οι οποίες και θα βραβευθούν. Η βράβευση θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών στις 19 Μαΐου. Στην συνέχεια οι είκοσι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ειδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών.
 Κριτική επιτροπή: Δημήτρης Κατσούνης (πρόεδρος), Ιορδάνης Σταυρίδης, Χρήστος Δημητρίου, Ευτυχία Χριπάτσιου, Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Θεόδωρος Τυμπανίδης, φωτογράφοι.
Οι όροι και οι διαδικασίες του διαγωνισμού είναι οι εξής:
 1. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη της κριτικής επιτροπής.
2. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες κατά την αξιολόγησή τους από την κριτική επιτροπή με βραβεία σχετικά με τους Δελφούς.
 3. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με δύο κατ’ ανώτατο όριο φωτογραφίες. Φωτογραφίες εκτός θέματος θα απορρίπτονται από την κριτική επιτροπή.
 4. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι αποκλειστικά ψηφιακές (ή αν είναι αναλογικές από φιλμ θα έχουν ψηφιοποιηθεί σε αρχείο jpg), με μέγεθος μεγάλης πλευράς από 1500 έως 2100 και μέγιστο μέγεθος 4ΜΒ και τύπο αρχείου jpg. Οτιδήποτε πέρα από αυτά τα μεγέθη θα αποκλείεται από την κριτική επιτροπή. Το όνομα του αρχείου πρέπει να αποτελείται από το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου σε λατινική γραφή, πχ spirosgeorgiou.jpg.
 5. Ο αποστολέας της κάθε φωτογραφίας πρέπει να είναι ο αποκλειστικός δημιουργός της φωτογραφίας και να έχει στην κατοχή του το αρχικό αρχείο, το οποίο μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από την διοργανώτρια αρχή - θα ζητηθεί σίγουρα από τους νικητές του διαγωνισμού. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει μαζί με την/τις φωτογραφία-ες του να αποστέλλει και τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό - κινητό και e-mail (σε περίπτωση που είναι διαφορετικό από το e-mail αποστολής). Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του φωτογράφου - δημιουργού, ο οποίος παραχωρεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών το δικαίωμα να την δημοσιεύσει στον κατάλογο των φωτογραφιών που θα διαγωνιστούν και θα βρίσκεται στο facebook στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, όπως και το δικαίωμα δημοσίευσης της στη συγκεκριμένη σελίδα. Επίσης, παραχωρεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών το δικαίωμα για την ανάρτηση της φωτογραφίας στο χώρο του Μουσείου ή σε αρχαιολογικού περιεχομένου φόρουμ η διαδικτυακό τόπο, καθώς και τη χρήση της για οποιοδήποτε σκοπό εκτός της εμπορικής εκμετάλλευσης.
 6. Δεκτές δεν θα γίνονται φωτογραφίες που έχουν διακριθεί σε άλλους εγχώριους ή διεθνείς διαγωνισμούς.
 7. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στέλνουν τις φωτογραφίες τους με e-mail στην διεύθυνση dimkatsounis@otenet.gr από τις 10/3/2013 μέχρι τις 5/5/2013 (και ώρα 24.00) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δεκαημέρου από την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία συμμετοχών στην σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών στο facebook (http://www.facebook/. com/delphimuseum).
 Με την υποστήριξη της Ι’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: