Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΙΤΕΑ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ «ΣΚΙΤΣΑ»


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους Υπουργούς
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Επικίνδυνη και παράνομη κατάληξη ελαιοκομικών και αστικών αποβλήτων διαμέσου χειμάρρων σε παραλία Ιτέας Ν. Φωκίδος»
Οι κάτωθι βουλευτές καταθέτουν ως αναφορά, επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων Δήμου Δελφών στην οποία οι κάτοικοι καταγγέλλουν τη συνολική κατάληξη των ελαιοκομικών και άλλων αποβλήτων από μονάδες της Άμφισσας, του Χρυσού, των Δελφών κλπ αλλά και αστικών λυμάτων Άμφισσας και Δελφών μέσω του χειμάρρου Σκίτσα στην υπαγόμενη στο Δελφικό Τοπίο παραλία της πόλεως του διεθνούς Λιμένα Ιτέας, πλησίον τουριστικών και εκπαιδευτικών μονάδων και οικιστικής περιοχής. Στην καταγγελία τους εκθέτουν σειρά νομοθετημάτων που παραβιάζονται από την υπάρχουσα κατάσταση και καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δελφών και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες και σύννομες ενέργειες ελέγχου.
Αιτούνται δε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για τον έλεγχο των καταγγελιών και την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Επισυνάπτεται η επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων Δήμου Δελφών. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Οι αναφέροντες Βουλευτές
Βασίλης Κυριακάκης, Ηρώ Διώτη, Μαρία Τριανταφύλλου, Γιώργος Βαρεμένος, Γιάννης Σταθάς
Επισυνάπτεται η επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων Δήμου Δελφών
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Δείτε τη συνέχεια της καταγγελίας ΕΔΩ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μονο 5 υογραφες? γραφηκοτητες!!!!!!!!! που ειναι οι υπολοιποι ιτιωτες?????????
δεν υπεγραψαν η δεν τους ζητηθηκε η υπογραφη τους??????????? μαλλον!!!!!!
το γνωστο παρασκηνιο να ειμαστε μονο εμεις???????????
καλη η κινηση αλλα λιγη σοβαροτητα διοτι ειμαι γειτονισα και δεν εμαθα τιποτε για τη πρωτοβουλια αυτη και είναι ντροπη σας!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
Τ΄ΑΚΟΥΤΕ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ????
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?
ΦΤΑΙΜΕ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΚΕΙ.ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ.

Πολιτικά παιχνίδια είπε...

Τι λέτε ρεεεεεε; Άλλοι το ξεκίνησαν εσείς το καρπώνεστε; Ελάτε πάλι για ψήφο.

Ανώνυμος είπε...

Να χαρω τους πατριωτες.Αντι ολοι μαζι να βοηθησουμε μια πρωτοβουλια ειτε το ξερουμε ειτε οχι την θαβουμε και περιμενουμε να παμε μπροστα.Κυρα γειτονισα εσυ καλα, τους την ειπες , αλλα και κατι καλο δεν ειχες να πεις? Ετσι ενδιαφερεσαι η θες να αθωωσεις τους τοσα χρονια αδιαφορους? Εσυ τι εκανες που μονο χολη σταζεις σε κατι που αν και δεν το εμαθες μπορει και να σε ξεβρωμισει? Μονο κοιτας ποια ειναι η παραταξη και αν δεν ειναι η δικη σου ας κολυμπας στον βοθρο.Μετα φταινε οι ηγεσιες αν οι πολιτες ειναι τετοιας ποιοτητας?