Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Εργασίες παραλιακής πεζοδρόμησης ( από αναγνώστη )



Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται εργασίες διεύρυνσης του παραλιακού πεζόδρομου , στο ύψος του Ι.Ν της Ευαγγελιστρίας .

Σύμφωνα με τα κατά καιρούς δημοσιεύματα , είναι σε εξέλιξη και η ανακατασκευή στο υπόλοιπο τμήμα από «Μαϊάμι» μέχρι «Απόλαυση» και σε δεύτερη φάση η ενοποίηση παραλιακού τμήματος Ιτέας - Κίρρας .

Έτσι , θα μπορεί κανείς , ελπίζω στο άμεσο μέλλον , να ξεκινά από την πλατεία της Κίρρας και να φτάνει , όλο παραλία ,  στο «Τροκαντερό».

Με την ευκαιρία , νομίζω ότι αξίζουν πρωτίστως συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Λ.Τ Ν. Φωκίδας κα.Σοφία Αναγνωστάκου καθώς και στους λοιπούς συνεργάτες της , για την επιτυχία πραγματοποίησης  αυτού του έργου , που στοχεύει στην τουριστική αξιοποίηση της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


Θάθελα να παρατηρήσω επίσης τα εξής :


1)Πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθεί το κτίριο στην μαρίνα (βλέπε φωτογραφία ) που αποτελεί εμπόδιο στην συνέχεια του πεζόδρομου και

2)Να ειδοποιηθεί εγγράφως ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου πρώην «Κυλινδρόμυλοι Παπαλεξανδρή» να απομακρύνει τα κουφάρια των αυτοκινήτων και του ιστιοπλοϊκού και να περιφράξει το οικόπεδό του. 


Ευχαριστώ για την φιλοξενία



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως αξίζουν συγχαρητήρια στη πρόεδρο,κάνει εξεταστική δουλειά που να ήταν κ δήμαρχος.Τώρα όσο αναφορά τα εγκαταλελειμμένα φορτηγά μπουλντόζες κ το ιστιοπλοϊκό ας ειδοποιήθοθν οι ιδιοκτήτες να τα μαζέψουν, γνωρίζετε ποιοί είναι.Ελπίζουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή στη πόλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο το κτήριο στην πλατεία θεάτρου γιατί δεν έχει κατεδαφιστεί ακόμα?
Τι θέση παίρνει ο νέος αντιδήμαρχος επ αυτού ;

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι γνωρίζω ο ιδιοκτήτης έχει αποποιηθεί από το ακίνητο,άρα πιο εύκολα τα πράγματα για κατεδάφιση.

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκω πολύ καλή την προσπάθεια, να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα που εντοπίζουμε στην Ιτέα, μήπως και προκύψει καμιά βελτίωση… Οπότε να προσθέσω και εγώ ένα θέμα και μερικά ερωτήματα: Μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης μας υπάρχει κεντρικό φρεάτιο λυμάτων, από το οποίο βγαίνει απίστευτη δυσοσμία. Είναι γνωστό ότι ο εξοπλισμός του αντλιοστασίου λυμάτων και του συστήματος απόσμησης έγιναν πριν λίγα χρόνια μαζί με την βελτίωση του βιολογικού καθαρισμού. Αυτά γιατί δεν απέδωσαν; Από που προέρχεται αυτή η δυσοσμία; Μήπως ο έχων την ευθύνη των μηχανολογικών εργασιών (π.χ. επιβλέπων) στο έργο αυτό δέχτηκε εκπτώσεις στην ποιότητα και στην εγκατάσταση υλικών; Πως παρέλαβε την πλαστική σωλήνα εξαερισμού σε εξωτερικό εμφανές σημείο του αντλιοστασίου, ενώ θα έπρεπε να είναι από ανοξείδωτο ανθεκτικό υλικό και η οποία έχει αρχίσει να φθείρεται; Βέβαια η ανοξείδωτη είναι πολύ ακριβότερη…. Γιατί στο αντλιοστάσιο λυμάτων και άλλες σωληνώσεις που θα έπρεπε να είναι ανοξείδωτες, όχι μόνο έχουν γίνει πλαστικές αλλά παραμένουν και εκτεθειμένες έτσι ώστε να αλλοιώνονται από τον ήλιο, ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι υπόγειες, άρα προστατευμένες; Αυτά για σήμερα, εύχομαι, ελπίζω για βελτιώσεις και με πρώτη ευκαιρία επανέρχομαι.