Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Καρχαρίας έπεσε 8 φορές πάνω σε σκάφος - «Ήταν σαν να γινόταν σεισμός»


Καρχαρίας επιτέθηκε οκτώ φορές σε σκάφος, περιστατικό που κατέγραψε drone



Ο Τζόσουα Γιόργκενσεν κατέγραψε τη στιγμή με την επίθεση του καρχαρία στο σκάφος, ενώ στη συνέχεια ανήρτησε το σχετικό βίντεο στα social media.

«Πετούσα το drone μου στην παραλία και εντόπισα δύο τεράστια κόμπια να κολυμπούν μ’ έναν καρχαρία ταύρο. Τα κόμπια είναι ένα από τα πιο γευστικά ψάρια στον ωκεανό. Έτσι, το είπα στον φίλο μου, τον Καρλ, και πήγε εκεί για να προσπαθήσει να τα ψαρέψει», περιέγραψε.

«Ακολουθούσα το σκάφος του με το drone μου και τότε ξαφνικά ο καρχαρίας επιτέθηκε στις μηχανές του», συνέχισε. Συμπλήρωσε πως «ο καρχαρίας επιτέθηκε πέντε φορές στο σκάφος. Κολύμπησε μακριά και στη συνέχεια επέστρεψε για περισσότερες». Κλείνοντας ανέφερε πως «συνολικά, ο καρχαρίας επιτέθηκε στο σκάφος του Καρλ οκτώ φορές».


Από την πλευρά του, ο Καρλ ανέφερε ότι «σκεφτόμαστε ότι ίσως άρπαξε την προπέλα. Δεν περιμέναμε τις ζημιές που είδαμε όταν επιστρέψαμε στην αποβάθρα. Το κόστος είναι απλά αστρονομικό. Η μηχανή από τη μέση και κάτω έχει διαλυθεί, ενώ η ρυθμιστική βαλβίδα έχει σπάσει». Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν πίστευα ότι ένας καρχαρίας θα μπορούσε πραγματικά να ταρακουνήσει ένα σκάφος κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το σκάφος κουνιόταν σαν σακούλα του ποπ κορν. Κυριολεκτικά, ήταν σαν να γινόταν σεισμός. Πήγα στο πίσω μέρος του σκάφους και παρατήρησα ότι όλο αυτό προκλήθηκε από έναν καρχαρία. Και λέω, “με δουλεύεις”; Αυτό είναι σαν να έχει βγει από τα Universal Studios».

Κάποιοι σχολιαστές στο Instagram υπέθεσαν ότι ο καρχαρίας ταύρος προστάτευε τα κόμπια, συμπεραίνοντας ότι ήταν δικά του, για να τα φάει και όχι των ψαράδων. Ένας άλλος σχολιαστής έγραψε πως «οι καρχαρίες ταύροι έχουν πραγματικά προβλήματα διαχείρισης θυμού».

Με πληροφορίες από usatoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: