Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Οι τέσσερις προτάσεις του Έλον Μασκ για ειρήνη στην Ουκρανία - Προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Η διόλου διπλωματική απάντηση Ουκρανού αξιωματούχου.



Τις σκέψεις του για το πώς να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία μοιράστηκε ο μεγιστάνας Έλον Μασκ. 



Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έκανε τέσσερις προτάσεις για μία ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Σε ανάρτησή του στο Twiiter, ο δισεκατομμυριούχους έστησε μία δημοσκόπηση ρωτώντας τους ακολούθους του εάν συμφωνούν ή όχι με τα εξής:  

  1. Επανάληψη των δημοψηφισμάτων στις προσαρτημένες περιοχές υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών. Η Ρωσία φεύγει εάν αυτό επιθυμούν οι πολίτες
  2. Η Κριμαία αναγνωρίζεται επίσημα ως μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783
  3. Εξασφαλίζεται η ροή ύδατος στην Κριμαία
  4. Η Ουκρανία διατηρεί το ουδέτερο στάτους της

Σημειώνεται πως η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και η εξουσία της δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή σκηνή. Προ ημερών έκανε το ίδιο με άλλες τέσσερις ουκρανικές περιοχές, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα

Πάνω από το 63% απάντησαν αρνητικά στο poll του Μασκ.

Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον Ουκρανό διπλωμάτη, Αντρίι Μέλνικ, να χρησιμοποιεί σκληρά λόγια. «Άντε γ@@@@@ο είναι η πολύ διπλωματική απάντησή μου στον Έλον Μασκ» σημείωνε, με το tweet του να γίνεται γρήγορα viral με περισσότερα από 90.000 like. 

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε τη δική του έρευνα, ρωτώντας τους followers του εάν τους αρέσει περισσότερο ο φιλο-ρώσος ή ο φιλο-ουκρανός Μασκ.

Η στάση αυτή του μεγιστάνα απέχει πολύ από εκείνη που είχε υιοθετήσει στην αρχή του πολέμου, όταν καλούσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μονομαχία και έστελνε το δορυφορικό σύστημα Starlink στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με το ίντερνετ. 

Με πληροφορίες από Forbes

διαβάστηκε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: