Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Δελφοί: Δραματική η κατάσταση των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων


Το 80% των επιχειρήσεων δεν ανοίξανε - 8 μήνες χωρίς έσοδα τα ξενοδοχεία - Δείτε την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών «Φοίβος-Απόλλων»

Δραματική είναι η η κατάσταση των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στους Δελφούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών «Φοίβος-Απόλλων».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, το 80% των επιχειρήσεων δεν ανοίξανε, ενώ 8 μήνες τα ξενοδοχεία ήταν χωρίς έσοδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 


Ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία που κατάφεραν να ανοίξουν την φετινή τουριστική χρονιά με τα επίπεδα πληρότητας να κυμαίνονται στο 10% σε όσα ξενοδοχεία ανοίξανε και μόνο για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο.

Η πλειονότητα των εν λόγω μονάδων είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό.

Οι Δελφοί δέχονται εισερχόμενο μαζικό τουρισμό και υπάρχει άμεση ανάγκη για την λήψη στοχευμένων μέτρων που αφορούν συγκεκριμένα την Κοινότητα των Δελφών προκειμένου να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο δεκάδες επιχειρήσεις και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς την λήψη αμέσων στοχευμένων μέτρων όπως:

Ενίσχυση με την μορφή της επιχορήγησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ειδικά για τουριστικές επιχειρήσεις της κοινότητας των Δελφών
Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις από τον Δήμο Δελφών για το 2020.

Χρηματοδότηση τουριστικής καμπάνιας από το Υπουργείο Τουρισμού για την περιοχή των Δελφών

Ένταξη της κοινότητας Δελφών στις πληττόμενες περιοχές από το Υπουργείο Οικονομικών.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Δελφοί θα είναι κάθε χρόνο και χειρότερα. Αντι να απαιτήσουν να γίνει δρόμος Δελφοί Λειβαδιά και ΕΞΩ από Δελφούς και Αράχοβα παρακαλάνε βουλευτή περιφέρεια και κάποιες ηλικιωμένες κυρίες λιβανίζουν τη Διαγώνιο στο facebook. Ο δήμαρχος κος Σταθάς έχει πει για παραλιακή σύνδεση Ιτέας Μεγάρων. Και αυτό πολύ καλό. Επαναλαμβάνω, Δελφοί-Λειβαδιά πιο εύκολο έργο και με λιγότερα χρήματα. Η περιοχή μας από την Αθήνα συντηρείται και όχι από Μακεδονία και Θεσσαλία. Ας κοπεί επιτέλους το παραμύθι της Διαγωνίου.

Ανώνυμος είπε...

Οι ξενοδόχοι των Δελφών έχουν εδώ και χρόνια φτάσει στα χειρότερα δυνατά επίπεδα χωρίς να φταίει ο ιός. Έφτασαν πριν λίγα χρόνια να λένε πως θα κρεμάσουν μαύρες σημαίες γιατί οι ξεναγοί ζήταγαν μεγάλη προμήθεια (μαύρα λεφτά) για να διαλέξουν το ένα αντί το άλλο μαγαζί για φαγητό. Έχουν καταντήσει να δουλεύουν με μια διανυκτέρευση ανα διανυκτερεύοντα απο τα φτηνότερα πακέτα της αγοράς και να μην διανυκτερεύουν ούτε οι μισοί από όσους επισκέπτονται το μουσείο. Η κατάντια είναι παντελώς ανάξια για το όνομα και την δυναμική που έχει ο τόπος. Αντί να ανακαλύψουν ότι οι Δελφοί είναι ένα πλήρες πακέτο με θάλασσα και παραλίες, με Δελφικό Τοπίο με πλήθος άλλα πολιτιστικά στοιχεία και ορεινό όγκο γεμάτο στοιχεία τουριστικού ενδιαφέροντος, κατάντησαν να τους απασχολεί πώς θα δώσουν περισσότερα στον ξεναγό για να διαλέξει αυτούς και όχι τον γείτονα. Διαχειρίζονται έναν τόπο με δυναμική που επιχειρηματίες άλλων περιοχών θα είχαν, θα κράταγαν και θα εισέπρατταν απο επίπεδο που ο ξεναγός των Δελφών θα έψαχνε το καλύτερο για τους πελάτες του για να μην γίνει ρεζίλι και αν ο μαγαζάτορας τον κέρναγε το φαγητό του θα έλεγε χίλια ευχαριστώ και θα το εννοούσε. Και τώρα έχουν φτάσει να χρωστάνε και στον άγγελό τους νερό, πολύ δύσκολα και με αίμα καταφέρνουν να κάνουν κάποιοι ανακαινίσεις να έχουμε να προσφέρουμε κάτι αξιοπρεπές στον κόσμο, και το κουσούρι κουσούρι. Το χωριουδάκι μου και όλοι οι άλλοι απ΄έξω. Πεθαίνουν απο την μοναξιά που οι ίδιοι επιδιώκουν με φανατισμό και επιμένουν στην μοναξιά τους. Άντε και καλά σαράντα αν δεν βάλουν μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Οι φέτες απ' το "σαλαμακι"κόπηκαν για να φαγωθούν μια-μια...
Καλωςηλθατε αδέλφια στο στομάχι της νέας εποχής,βάλτε μασκουλες κ ετοιμαστητε για την είσοδο στο χωνευτήρι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

δραματικη ειναι η κατάσταση σε ολο το νομο.ολα τα χρονια με τους μοσχαροκεφαλους που βγαζουμε ολα τα χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχεις στα χέρια σου μια "κότα" που γεννάει χρυσά αυγά θα πρέπει και να την ταϊσεις. Δυστυχώς αντί οι ντόπιοι επιχειρηματίες (και εν συνεχεία όλος ο νομός) που σχετίζονται με τον τουρισμό και όχι μόνο,να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ποικίλες αλλά και μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή,περίμεναν, αν όχι όλοι , οι περισσότεροι, να έρθει ο κάθε τουρίστας προσφέροντας τα λεφτά του. Θα έπρεπε να γνωρίζουν όμως ότι πλέον ο τουρίστας που θα επισκεφθεί την περιοχή είναι ψαγμένος - ενημερωμένος και έχει την δυνατότητα να συγκρίνει τις υπηρεσίες που του παρέχονται σε σχέση με άλλα μέρη. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που η "κότα" έκανε χρυσά αυγά.Ελπίδα να ξαναγεννήσει υπάρχει αλλά θα πρέπει να γίνει ριζική ανακαίνιση τόσο στο "περιβάλλον", "το φαγητό" που αυτή ζει όσο και στην συμπεριφορά και νοοτροπία των "ιδιοκτητών" αυτής.....

Ανώνυμος είπε...

Ας δείξουμε λίγη αλληλεγγύη, κόσμος δουλεύει στα ξενοδοχεία και τυρί, γιαούρτι, κρέας, λάδι, ελιές από την περιοχή αγοράζουν κι αυτά. Δεν είναι να επιχαίρουμε εάν κλείσουν για να βγούμε εμείς σωστοί και αυτοί λάθος.

Ανώνυμος είπε...

αυτους που βγαζει η φωκιδα τα τελευταία 25 χρονια ειναι λαμογια μεγαλα.κατεστρεψαν το νομο για να φτιαχτουν αυτοι.ολος ο νομος ερημωνει κ αυτοι στη κοσμαρα τους.μονο να τρωνε λεφτα ξερουν

Ανώνυμος είπε...

Ενώ αν μας είχανε φορτώσει με καμμία καμμιά δεκαριά βιομηχανίες κ τα παρελκόμενα κ είχανε κουβαλήσει κ καμμία εικοσαρια χιλιάδες αφροασιατες,θα ζούσες καλύτερα ε;

Ανώνυμος είπε...

σε εχουν φωρτωσει με ποσους γυφτους αλλα κανεις μοκο σε αυτο.μηπως σε ψηφιζουν;;;;