Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΟΧΙ στις απολύσεις των καθαριστριών του Νοσοκομείου Άμφισσας, Μονιμοποίηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ




Πλαίσιο κειμένου: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ)
ΑΡΙΘ.ΚΑΤΑΧ. ΕΙΣ ΒΙΒΛ.ΠΡΩΤΟΔ.ΠΑΡ/ΔΟΣ 228/50
ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23
ΤΗΛ & FAX:22650 23048


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ στις απολύσεις των καθαριστριών του Νοσοκομείου Άμφισσας, Μονιμοποίηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στις 09/06/2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του  στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις καθαρίστριες που εργάζονται στο Νοσοκομείο Άμφισσας και εν μέσω πανδημίας θα απολυθούν τέλος Ιουνίου.
Οι συγκεκριμένες καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες ανάγκες της καθαριότητας του Νοσοκομείου και δεν γίνεται, όπως και με άλλους συμβασιούχους, κάθε λίγο και λιγάκι να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.
Η πρακτική να βάζεις παντού εργολάβους αμφιβόλου ποιότητας και να ξεπουλάς τη Δημόσια Υγεία είναι ανεπίτρεπτη και οδηγεί στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών της Υγείας.  Η περίπτωση της απόλυσης των καθαριστριών του Νοσοκομείου της Άμφισσας δεν είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α55) 11/3/2020,  όπως μας είπε και ο κ. Διοικητής, που δίνει το δικαίωμα για παράταση συμβάσεων μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2020 να εξαιρείς  τα Νοσοκομεία.

Στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου αναρτήθηκε πανό συμπαράστασης και ενημέρωσης και μοιράστηκε ανακοίνωση μαζί με τις καθαρίστριες.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας θα συνεχίσει να διεκδικεί

·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μετατροπή των συμβάσεων τους άμεσα σε αορίστου χρόνου.
·         Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση και στον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού, καλώντας τα σωματεία και ιδιαίτερα αυτά του κλάδου της Υγείας να στηρίξουν έμπρακτα τις καθαρίστριες και όλους τους συμβασιούχους με σκοπό τη νομιμοποίηση τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μονιμοποιηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?
Και μετά ξυπνήσανε.