Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΑΜΦΙΣΣΑ… Πυρκαγιά - ΒΙΟΠΑ - ευθύνες. ΦΩΤΟ





Ανακοινώσεις για καθαρισμό οικοπέδων για την πυροπροστασία είχε στείλει ο Δήμος Δελφών αλλά σε δικό του χώρο ξέσπασε η πυρκαγιά σε ξερόχορτα και σκουπίδια. Η Π. Ε. Φωκίδας πιάστηκε ανέτοιμη με χαλασμένο μηχάνημα και ευτυχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έκαναν ξανά  το χρέος τους. Τι και αν παρουσιάστηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς ορισμένοι; 
Αυτή τη φορά γλυτώσαμε τα χειρότερα. Μην ξεχνάμε την πυρκαγιά του ελαιώνα το καλοκαίρι του 2013 και πως με τον αέρα πέρασε την εθνική οδό και κινδύνευσε το Σερνικάκι.

Βόμβες οι παράνομες χωματερές και επιτέλους ας επισκευαστούν τα μηχανήματα και οι πυροσβεστικοί κρουνοί, ώστε να είναι έτοιμη η πυροπροστασία αρκετά νωρίς κάθε χρόνο.

Ο τόπος μας δεν αντέχει νέα πύρινη κόλαση.














4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να αποδοθούν ευθύνες άμεσα. Τα παλιά παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Ποιος ειχε αυτή την αρμοδιότητα;

Ανώνυμος είπε...

Η σωστή φράση είναι σε χώρο που εδώ και χρόνια ο δήμος αποθετει μπαζα ξερόχόρτα,κλαδιά από κλάδεματα και πασα οργανική υλη συγκεντρώνεται εντός της Άμφισσας. Δεν ήταν κάτι αναπάντεχο ήταν μια ωρολογιακή βόμβα η οποία έσκασε ευτυχώς αυτή την φορά χωρίς μεγάλη άμεση καταστροφή. Όσο για της έμμεσες στην υγεία της διοξίνης τόσο καιρό μας κερνάνε οι Ρομά τώρα ήταν η σειρά μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παίρνω το χορτοκοπτικό και καθαρίζω ό,τι μπορώ. Εάν δεν μπορώ δίνω και μεροκάματο σε τρακτέρ και μου καθαρίζει τα κτήματα. Έτσι σώθηκαν οι ελιές μου στην πυρκαγιά.

Δίνω λεφτά γιατί αλλιώς θα μου έριχναν και πρόστιμο οι Δημαρχαίοι.

Τώρα με τα δικά τους; Δεν καταλαβαίνουν πως έτσι δεν έχουν μούτρα να πουν ούτε καλημέρα μετά;

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Δελφών φοβεριζε το κόσμο αν δε καθαρίσει της αυλές του θα κινηθεί νομικά.τωρα που έπιασε σε χωράφι του δήμου που ήταν γεμάτο σκουπίδια θα κινηθεί η δικαιοσύνη κατά του δημάρχου άραγε;;;