Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Συνέχεια προκλήσεων: Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης!

Με προκλητική NAVTEX που εξέδωσε η Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στη Σμύρνη εκφράζεται ουσιαστικά η άποψη πως η Χίος, τα Ψαρά και η Σάμος «παραβιάζουν» το καθεστώς αποστρατικοποίησης που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.


Ειδικότερα με προκλητική NAVTEX που εξέδωσε η Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στη Σμύρνη εκφράζεται ουσιαστικά η άποψη πως η Χίος, τα Ψαρά και η Σάμος «παραβιάζουν» το καθεστώς αποστρατικοποίησης που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Τα δύο κείμενα της NAVTEX, το πρώτο στις 30 Απριλίου και το δεύτερο στις 15 Μαΐου, εξέδωσαν το Γραφείο Σμύρνης της Υπηρεσίας Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού.

Ο τουρκικός τύπος σχολίασε τη συγκεκριμένη Navtex, παρατηρώντας ότι για πρώτη φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν μια τέτοια ευθεία αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αναφορά ως «σημαντικό βήμα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: