Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ!




Ο φόβος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των τελευταίων ωρών στο Γαλαξίδι μετά το νέο θρασύτατο χτύπημα ληστών λίγο πριν το μεσημέρι, σε κατοικία συμπολίτη μας που ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του έλειπαν, τα δυο τους παιδιά είχαν την ατυχία να βρίσκονται στο σπίτι που οι θρασύτατοι ληστές με το μπορντό σύμφωνα με περικοίκους, Toyota Carina που συχνά βρίσκεται στην περιοχή, τρύπωναν από το πίσω παράθυρο του πρώτου ορόφου.
Η λεία τους φτωχή, καθώς φέρονται να μην πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Άφησαν όμως πίσω τους μια οικογένεια και μια ολόκληρη κοινωνία αναγκασμένη να ζει στον φόβο της επόμενης φοράς. Γιατί είναι λογικό υπό τις παρούσες συνθήκες, να υπάρξει επόμενη φορά.
Όσο το πράσινο Hyundai Accend δίπορτο, το χρώματος μπλε Citroen Saxo και το μάρκας Toyota Carina, κυκλοφορούν ελεύθερα στο Γαλαξίδι σπέρνοντας ανενόχλητα τον πανικό και, οι ιδιοκτήτες τους, παρότι γνώριμοι –σύμφωνα με μαρτυρίες- στις αστυνομικές αρχές και στα σωφρονιστικά καταστήματα της περιοχής, κυκλοφορούν ανενόχλητοι, είτε τα έχουν πάει για service είτε όχι, τότε…
Δεν μεσολάβησαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα από το χτύπημα που είχε προηγηθεί λίγα μέτρα πιό πάνω την προηγούμενη εβδομάδα. Κανείς δεν ασχολήθηκε, όπως και τώρα. Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής στερούνταν μεταφορικού μέσου, ώστε να βρεθούν στο πλευρό των πολιτών. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αστυνόμευση σ’ αυτό το παρακμάζον κράτος επαίτη, παραπαίει όπως και πολλά άλλα, αλλά έλεος!
Είπαμε να στερούμαστε οχημάτων, μέσων, όχι όμως και της στοιχειώδους ευθιξίας. Της στοιχειώδους ανθρωπιάς και ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας. Γιατί αν κάποιος εξ’ αυτών, των πολιτών που γράφετε στα παλαιότερα των γυαλισμένων υποδημάτων σας, υποκεινούμενος από την δική σας ανεπάρκεια πάρει το νόμο στα χέρια του, μαζί με πατημασιές, πίσω, εκεί ανάμεσα στα πειστήρια της δικής σας ανεπάρκειας θα βρείτε και αίμα.
Η όλη ιστορία εξελίσσεται σε μάστιγα. Άρχισε με μικροκλοπές άδειων σπιτιών, κυρίως θερινών κατοικιών και σε λίγους μήνες φθάσαμε μέχρι του σημείου να μπουκάρουν σε σπίτια συμπολιτών μας ενώ τα παιδιά τους, τα ανήλικα σημειωτέον παιδιά τους, βρίσκονταν μέσα. Τι πρέπει να γίνει; Μέχρι που πρέπει να φθάσουμε για να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι;
Θα επανέλθουμε και, πιστέψτε μας, εάν χρειαστεί να το κάνουμε, δεν θα αρέσει σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: