Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Κύκλωμα εικονικών διπλωμάτων: Με 2.500 ευρώ αποκτούσες δίπλωμα λεωφορείου

Κύκλωμα εικονικών διπλωμάτων: Με 2.500 ευρώ αποκτούσες δίπλωμα λεωφορείου


Ο «τιμοκατάλογος» του κυκλώματος με τα εικονικά διπλώματα.

Ως... τριτοκοσμική χώρα αντιμετώπιζαν την Ελλάδα τα μέλη του κυκλώματος που χορηγούσε εικονικά διπλώματα οδήγησης... κατ’ οίκον. Οι αποκαλύψεις, από την εν εξελίξει έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. συγκλονίζουν, καθώς με το κατάλληλο αντίτιμο μπορούσε κανείς να προμηθευτεί χωρίς εξετάσεις δίπλωμα οδήγησης ακόμη και για... λεωφορείο.
Τι κι αν στον δρόμο θα έβγαινε ένας άνθρωπος με ελάχιστες γνώσεις γύρω από την οδήγηση, τη μηχανολογία και τα σήματα του ΚΟΚ, ένα ποσό από 1.500 έως 2.500 ευρώ, αρκούσε για να... γίνει η δουλειά.
Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τον «τιμοκατάλογο» του κυκλώματος, ο οποίος ποικίλει ανάλογα με τη δυσκολία του εγγράφου που εξέδιδαν παράνομα. Δίπλωμα οδήγησης για ένα φορτηγό μπορούσε κανείς να αποκτήσει με 2.000 ευρώ, ενώ για λεωφορείο η τιμή ήταν λίγο πιο «αλμυρή» κι έφτανε τις 2.500 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα ο υποψήφιος λάμβανε το δίπλωμα στο σπίτι, μέθοδος που προτιμούσαν τα μέλη του κυκλώματος!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κομβικό ρόλο έπαιζε ένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, με έντονη συνδικαλιστική δράση. Ο εν λόγω άνδρας πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις έξω από την «αμαρτωλή» Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Τομέα, στην οδό Θεομήτορος στον Άγιο Δημήτριο. Ηγετικό ρόλο φέρεται να είχε και η διευθύντρια της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μίας από τις 3 γυναίκες που συνελήφθησαν από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. 
Από την έρευνα τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 200.000 ευρώ σε σπίτια και αποθήκες κατηγορουμένων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες. Τα κέρδη, ωστόσο, του κυκλώματος εκτιμάται ότι ίσως και να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: