Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Νέο χτύπημα της QCM στη Folli Follie!

Το αμερικανικό fund συνεχίζει την επίθεση προς τον ελληνικό όμιλο, αμφισβητεί το «μέγεθος» του δικτύου πωλήσεων της Folli Follie. «Βουτιά» 30% για την μετοχή της FF
Νέο χτύπημα της QCM στη Folli Follie!
 Δεύτερο ισχυρό χτύπημα κατά του Folli Follie Group εξαπολύει το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM), το οποίο με νέα ανακοίνωσή του, εμμένει στη ρητορική αμφισβήτησης του εύρους και της αποδοτικότητας της ελληνικής φίρμας κοσμημάτων. Το fund παραθέτει επιπρόσθετα στοιχεία για τη δραστηριότητα του ομίλου Folli Follie στο εξωτερικό (κυρίως Κίνα-ΗΠΑ), υποστηρίζοντας εκ νέου ότι παραπλανά επενδυτές και τράπεζες με αναληθή στοιχεία που αφορούν το δίκτυο καταστημάτων αλλά και τα οικονομικά του αποτελέσματα.
Το αμερικανικό fund κάνει ιδιαίτερη μνεία στο δίκτυο καταστημάτων της ελληνικής εταιρίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει και όπως υπερτονίζει δεν συνάδουν με τα καταγραφόμενα οικονομικά αποτελέσματα. 
Ευθείες βολές για το εύρος του δικτύου πωλήσεων της Folli Follie
Ειδικότερα, η QCM ισχυρίζεται ότι τα σημεία πώλησης που διαθέτει ο όμιλος είναι 587 και όχι 630 όπως ισχυρίζεται η Folli Follie. Μάλιστα, τα επιβεβαιωμένα ως «ανοιχτά» είναι μόλις 289, με το fund να επισημαίνει ότι τα 92 εξ’ αυτών των σημείων έχουν κλείσει, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων χρίζει περαιτέρω διερεύνησης και χαρακτηρίζεται ασαφής, στην παρούσα φάση.
Εν ολίγοις, η QCM υποστηρίζει ότι το δίκτυο της FF είναι πολύ πιο περιορισμένο, σε σχέση μ’ αυτό που «δηλώνει» ο όμιλος και αναλύει στην έκθεση το σκεπτικό της. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Φοβόμαστε, με βάση τις αποδείξεις που συλλέξαμε και που παρουσιάσαμε στις εκθέσεις μας, πως ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της FF μπορεί να αποτελείται από πολύ μικρά σημεία πώλησης ή από πωλητές χονδρικής που πωλούν πολλά brands (εκ των οποίων η FF μπορεί να αποτελεί ένα ελάχιστο μόνο μέρος. Αυτά τεχνικά κατηγοριοποιούνται ως «σημεία πώλησης» όμως είναι απίθανο να παράγουν πωλήσεις 2,4 εκατ. δολαρίων/σημείο πώληση που υποδηλώνουν οι οικονομικές καταστάσεις της FF. Η FF θα πρέπει να συμπεριλάβει, μαζί με την οποιαδήποτε επικαιροποιημένη λίστα των σημείων πώλησης, τη φύση, το μέγεθος και τον όγκο πωλήσεων κάθε σημείου πώλησης».
Για τα ταμειακά υπόλοιπα
Το αμερικανικό fund υποστηρίζει πως εμμένει στα κύρια ευρήματα της, που  αποτυπώθηκαν στην πρόσφατη έκθεση της, για την Folli Follie.  Σχετικά με τα ταμειακά υπόλοιπα, κάνει λόγο για έσοδα από τόκους 229.000 ευρώ επί ταμειακών υπολοίπων 328 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως «το υποδηλούμενο επιτόκιο είναι μόλις 0,07%. Αυτό το ποσό απαιτεί αποσαφήνιση από την εταιρεία».
Απαντώντας στους ιθύνοντες της FF για το ζήτημα των ταμειακών υπολοίπων, η QCM υποστηρίζει πως «στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας, η FF απάντησε σε ερώτηση αναλυτή για την τοποθεσία ταμειακών διαθεσίμων που ρωτούσε εάν αυτά διακρατούνται σε Ευρώπη ή Ασία. Η FF απάντησε ασαφώς σε Ευρώπη και Ασία. Μια γρήγορη ματιά στον ισολογισμό της Ff Group Sourcing Limited θα δείξει ότι τα 217 εκατ. ευρώ της ρευστότητας (66%) διακρατούνται στην Ασία, όπως φαίνεται από το ισολογισμό της FF Sourcing Limited, τη θυγατρική της FF στην Ασία».
«Στο τελευταίο conference call την περασμένη εβδομάδα, η FF απάντησε σε ερώτηση αναλυτή αναφορικά με την θέση των ταμειακών υπολοίπων και εάν τα ταμειακά υπόλοιπα βρίσκονται στην Ευρώπη ή στην Ασία. Η FF απάντησε με αμφιλεγόμενο τρόπο ‘στην Ευρώπη και στην Ασία’. Μια γρήγορη ματιά στον ισολογισμό της FF Group Sourcing Limited θα δείξει πως 217 εκατ. ευρώ σε μετρητά (66%) τηρούνται στην Ασία, όπως φαίνεται στον ισολογισμό της FF Group Sourcing limited, την ασιατική θυγατρική της FF».
 Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Folli Follie
Οι καταγγελίες της QCM οδηγούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε έρευνα για τα πεπραγμένα της εταιρείας και το κατά πόσο οι καταγγελίες ευσταθούν.
Ειδικότερα, η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία, και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει αλλά και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν, ανακοινώνει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει:
1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος. Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.
2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.
3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.
4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής της FFG, περιλαμβανομένων και των ανοιχτών πωλήσεων επ’ αυτής, από την Παρασκευή 4/5/2018.
SOFOKLEUSIN

Δεν υπάρχουν σχόλια: