Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σκύρος: Ακόμη ένα υδατοδρόμιο της Hellenic Seaplanes ολοκληρώνεται (pics)

Από τις μακέτες στην κατασκευή περνάει η Hellenic Seaplanes για το υδατοδρόμιο της Σκύρου - Σειρά παίρνουν τα υδατοδρόμια Σκοπέλου, Αλοννήσου, Καλαμάτας και Κυλλήνης



Τα καλά νέα ήρθαν αμέσως μετά το θετικό μετεκλογικό ράλι των ελληνικών αγορών ότι ολοκληρώθηκε η χερσαία εγκατάσταση του υδατοδρομίου του νησιού της Σκύρου δίνοντας έτσι νέα ώθηση στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας.

Η Hellenic Seaplanes, η οποία έχει αναλάβει μέσω της θυγατρικής εταιρείας Υδατοδρόμιο Σκύρου Ι.Κ.Ε. το project της ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου στο νησί, ολοκλήρωσε τα κατασκευαστικά έργα που αφορούν τις χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου στη ζώνη του λιμανιού της Λιναριάς Σκύρου.

Με την ολοκλήρωση του σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών θα τοποθετηθούν άμεσα οι πλωτές προβλήτες πρόσδεσης υδροπλάνων (υδάτινη εγκατάσταση) για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση έως δύο υδροπλάνων καθώς και ο απαιτούμενος εξοπλισμός του υδατοδρομίου όπως μηχανήματα Χ-RAY και μαγνητική πύλη, το σκάφος ασφαλείας κλπ. για την έναρξη λειτουργίας.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για την κατασκευή του υδατοδρομίου στη Σκύρο και τα επόμενα βήματα

Η κατασκευή της νέας υποδομής δίνει πλέον άλλη πνοή στις μεταφορικές διασυνδέσεις του νησιού, με τη Σκύρο να βάζει σοβαρές υποψηφιότητες να είναι από τους πρώτους προορισμούς στην Ελλάδα που θα φιλοξενήσουν τα υδροπλάνα!

Μετά την ολοκλήρωση της χερσαίας εγκατάστασης του υδατοδρομίου της Σκύρου ο κ. Δημήτρης Ρήγας μέτοχος της Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ δήλωσε τα εξής: «Σαν νέος επιχειρηματίας είμαι σίγουρος ότι η χώρα μας θα αποκτήσει μια σταθερότητα πολιτικά και κοινωνικά. Ευελπιστώ λοιπόν πως η Ελλάδα μας μέσα στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη σε διάφορους τομείς γι’ αυτό λοιπόν κι επιλέγουμε να επενδύσουμε στην χώρα μας. Η προσπάθεια για το δίκτυο των υδατοδρομίων στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ολοκληρώνεται το υδατοδρόμιο στην Σκύρο όπου μπορούμε να το αξιοποιήσουμε άμεσα αν υπάρχουν και κάποια άλλα κοντινά υδατοδρόμια. Εδώ στην Σκύρο θα γίνεται και ανεφοδιασμός των υδροπλάνων όπου θα ξεκινήσει το πρώτο δίκτυο που θα συνδέει τα νησιά των Σποράδων με τον Βόλο το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ την Σκύρο στην τουριστική της και την κοινωνική της εξωστρέφεια.»

Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, ο οποίος επανεξελέγη για 7η συνεχή χρονιά στην κομβική θέση του Προέδρου του ΛΤ Σκύρου ανέφερε: “Πίστεψα εξαρχής τη σημαντικότητα του έργου απόκτησης υδατοδρομίου στο λιμάνι μας. Μετά από τόσα χρόνια κοινών προσπαθειών με τη Hellenic Seaplanes, η Σκύρος αποκτάει ένα σύγχρονο υδατοδρόμιο που θα εξυπηρετήσει την δραστηριοποίηση των υδροπλάνων και τη μεταφορική ευελιξία των συμπολιτών μας καθώς και των τουριστών. Θα συνεχίσουμε τα έργα στο υδατοδρόμιο και πιστεύουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να το δούμε στην τελική του μορφή! Ένα είναι σίγουρο, ότι το τοπικό υδατοδρόμιο είναι βήμα προόδου και φέρνει άλλον αέρα στο νησί μας και στις υποδομές του, ενώ θα ισχυροποιήσει τον τουρισμό του και θα δώσει την ευκαιρία της ανάπτυξης νέων εμπορικών δραστηριοτήτων των Σκυριανών”.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός μετά την επικοινωνία για την ολοκλήρωση του υδατοδρομίου της Σκύρου ανάφερε: «Οι συντονισμένες ενέργειες από όλες τις συμμετέχουσες πλευρές φέρουν αποτέλεσμα και η περίπτωση των υδατοδρομίων στην Στερεά Ελλάδα το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα. Η Στερεά Ελλάδα έχει σημαντικό και ιδιαίτερο ρόλο στο εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων, είμαστε στο κέντρο της χώρας και το δίκτυο πτήσεων που θα χαραχθεί από και προς την περιφέρεια μας θα διασυνδέσει όλη την Ελλάδα. Η Σκύρος απόκτησε μια εξαιρετικά χρήσιμη υποδομή για την αεροπορική σύνδεση του νησιού με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την ηπειρωτική χώρα. Οι πτήσεις υδροπλάνων μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση στη Σκύρο, ενώ σε συνδυασμό με τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα και σε άλλα νησιά των Σποράδων τίθενται οι βάσεις ώστε να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο πτήσεων υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή».
Με την κατασκευή του υδατοδρομίου της Σκύρου, η Περιφέρεια μας εισέρχεται δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μεταφορών με υδροπλάνα και ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες προοπτικές της ως προορισμός, για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: “Τα υδατοδρόμια είναι έργα πνοής, που θα δώσουν οικονομική ανάσα αλλά και θα μειώσουν κατά πολύ το χρόνο μετακίνησης ανάμεσα σε νησιά και απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας … θα φέρουν στην ουσία πιο “κοντά” τον κόσμο από τα νησιά και τις λίμνες της Ελλάδας.

Κάποια έχουν ολοκληρωθεί αδειοδοτικά και κάποια παίρνουν πλέον σάρκα και οστά! Ως εταιρεία η Hellenic Seaplanes μιλάει μέσα από τα έργα της πλέον και με την ολοκλήρωση των χερσαίων και υδάτινων εγκαταστάσεων της Σκύρου υπενθυμίζει ότι τα επενδυτικά έργα στην Ελλάδα συνεχίζονται ακάθεκτα και το όραμα για την έλευση και τη βιώσιμή λειτουργία των υδροπλάνων παραμένει ζωντανό. Προφανώς, το δρόμο και το παράδειγμα της Σκύρου πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί ώστε να δημιουργηθεί ένα εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων… κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση!”.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Περιφερειάρχης μιλάει για υδατοδρόμια σε Εύβοια , Φθιώτιδα , Σποράδες...για τη Φωκίδα δεν κάνει κάποια αναφορά , παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετική παρουσίαση για υδατοδρόμιο στην Ιτέα προ μηνός περίπου ...

Μήπως κάποιοι του έδειξαν κόκκινη κάρτα..  ?
Λέω μήπως , καθότι είναι γνωστόν ότι ο Νομός Φωκίδος ανήκει στους: S&B-GMF-WP και όχι στην Ελλάδα...

Μέχρι διαψεύσεως των «κακών-διορατικών σκέψεών μου»..., εύχομαι από καρδίας στην υγειά μας κύριοι ....πρόεδροι , αντιπρόεδροι , πάρεδροι , βουλευτές και αντιπεριφερειάρχες ,γαλάζιοι , πράσινοι , πορτοκαλί , βένετοι και πορφυροί πολιτικοί και πολιτικάντηδες .

Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί γενναίοι Φωκιδείς .. ας βάλουμε τις επίσημες στολές μας να τρέξουμε από «περήφανη εκδήλωση» σε αναπαραστάσεις μαχών και αποκαλύψεις μνημείων ηρωϊκώς πεσόντων ....μέχρι νάλθει και η σειρά μας..

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγινε παρουσίαση του υδατοδρόμιου,υπέγραψαν σύμβαση, άρα το περιμένουμε κ αυτό μαζί με την επέκταση του μόλου,την ακτομηχανική κ κ όλο το παραλιακό μέτωπο.Τώρα έχουν εκτεθεί όλοι τους πρέπει κάτι να κάνουν.
Εμείς εδώ στην Ιτέα απλά περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο.

Ανώνυμος είπε...

Λυσάξατε με ένα κόμβο Κολοπετινίτσας.....Εκεί είχε σχεδιασθεί να γίνει το υδατοδρόμιο , ακριβώς δίπλα στο ελικοδρόμιο ..Κάποιοι από σας δεν θέλετε ανάπτυξη τελικά!
5η φάλαγγα είσαστε

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΥΓΑΣ..ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ..ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ..ΘΑ..

Ανώνυμος είπε...

Και δελτία τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Όσο κάθεται ο κερατάς τόσο μεγαλώνουν τα κέρατά του μέχρι να μην μπορεί να τα κουβαλήσει ή να περάσει την πόρτα. Τότε του κόβουν το κεφάλι που ούτως ή άλλως αποδεδειγμένα δεν το χρησιμοποιούσε και το κάνουν διακοσμητικό τοίχου πίνοντας εις μνήμη του οι κερατιάρηδες με την κερατιάρα. Όποιος έχει αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα, όποια και να είναι η θέση της στον κόσμο, η κατάντια του τόπου μας συγκριτικά με τις άλλες περιοχές είναι τα κέρατα. Κερατιάρα οι τοπικοί παράγοντες ψηφισμένοι και διορισμένοι. Κερατιάρηδες τα γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα. Αν ακόμα δεν καταλαβαίνεται, άντε καλή ψυχή και καλό κρέμασμα.