Συζήτηση με αγρότες στις καμένες ελιές του Δελφικού τοπίου είχε ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών που έπληξαν τον αρχαίο ελαιώνα της περιοχής. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα τους πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα αφού καταστράφηκαν οι καλλιέργειές τους και ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί αδιαφορεί πλήρως , αφού 10 ημέρες μετά όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή.
Κάηκε φέτος το Δελφικό τοπίο
“Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν σε τέτοια είδους μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι απλά χρήσιμοι χώροι για την καλλιέργεια και την οικονομική ανάπτυξη, να μην έχουμε μια αυξημένη πρόληψη. Κάηκε πέρυσι η Ολυμπία, κάηκε φέτος το Δελφικό τοπίο” είπε σημειώνοντας μάλιστα ότι τα δέντρα που κάηκαν ήταν 100 και 2000 χρόνων. Δένδρα ενός ελαιώνα που είναι προστατευόμενος εξ αυτού του λόγου, από την Ουνέσκο.
Αναφερόμενος στις καταγγελίες των πολιτών τόσο για την ανταπόκριση του μηχανισμού κατά την διάρκεια της φωτιάς αλλά και την αδιαφορία για το κομμάτι της επόμενης ημέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία και κυνισμό.
Χειρότερο από τον αν υπήρξε
«Δεν ξέρω αν είναι αληθές, αλλά αν είναι αληθές πιστεύω ότι είναι χειρότερο από το αν υπήρξε αδυναμία ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού την ώρα του συμβάντος. Το γεγονός ότι 10 ημέρες τώρα δεν υπήρξε, ένας αν όχι ένας υπουργός, ένας υφυπουργός, ένας γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να έρθει να συναντήσει αυτούς τους ανθρώπους, να τους χτυπήσει την πλάτη να τους πει εδώ είμαστε. Τι πάθατε, θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Αν ισχύει αυτό, πραγματικά το θεωρώ ένα στοιχείο και αλαζονείας και κυνισμού».
Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τους αγρότες και τους καλλιεργητές που είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη.
Είμαι 80 χρονών
“Είμαι 80 χρονών δεν πρόκειται να ξαναδώ εγώ αυτά τα δέντρα να μαζέψω ελιές. Πως θα ζήσουν τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου εδώ πέρα. Τα χουμε σαν παιδιά μας” του ανέφερε μια γιαγιά δίπλα στις καμένες ελιές του Δελφικού τοπίου.
Απογοήτευση και οργή όμως εξέφρασαν και οι κάτοικοι της Άμφισσας τόσο για την ακρίβεια και το κόστος ζωής. “600 ευρώ το ρεύμα , 800 ευρώ ο μισθός, μένει ο άλλος με 200 ευρώ. Πείτε μου τώρα τι θα κάνει με 200 ευρώ” ανέφερε μια επαγγελματίας.
“Ερημώνει ο τόπος μας , ερημώνει η πόλη μας” σημείωσε μια έμπορος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου