Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας για το Ράλλυ Ακρόπολι.

 Οι τοποθετήσεις των Επιμελητηρίων Στερεάς για τη διεκδίκηση του μηχανοκίνητου αγώνα του Ράλλυ Ακρόπολις.



Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,

Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου. Ξεκίνησε να διοργανώνεται το 1951 αποτελώντας μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μετά από μία οκταετία απουσίας, ο ιστορικός αυτός αγώνας επανέρχεται ως σημείο αναφοράς για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και εξαιρετικής σημασίας για την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ακολουθούν οι Παρουσιάσεις των Επιμελητηρίων Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα εκάστου εξ αυτών.

Επιμελητήριο Ευρυτανίας

Η Στερεά Ελλάδα είναι ο «ιστορικός» τόπος διεξαγωγής του ράλλυ «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ». Στην περιοχή μας έχουν διεξαχθεί οι περισσότερες διαδρομές, ενώ η Φθιώτιδα αποτέλεσε πάντα η περιοχή δημιουργίας του πάρκου ανασυγκροτήσεως του αγώνα. Τα μεγαλύτερα ονόματα των οδηγών που συμμετείχαν έχουν εκφραστεί με τα κολακευτικότερα λόγια για τις ειδικές διαδρομές της Στερεάς, καθώς το τοπίο εναλλάσσεται προσφέροντας σε μικρογραφία το ανάγλυφο της χώρας.

Λόγο της συσσωρευμένης εμπειρίας στην περιοχή μας υπάρχει τεχνογνωσία στην διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου. Επίσης στην Στερεά υπάρχουν πλήθος καταλυμάτων υψηλών προδιαγραφών που μπορούν να φιλοξενήσουν τις ομάδες που συμμετέχουν καθώς και το πλήθος των οπαδών του αγώνα.

Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα στραφούν ξανά στην Ελλάδα & είμαστε υπερήφανοι που ως Χώρα θα φιλοξενήσουμε και πάλι διεθνούς εμβέλειας γεγονότα, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Μεταβιβάζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Ελληνική Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό της Χώρας αλλά & σε εσάς προσωπικά για τις συστηματικές ενέργειες & προσπάθειες προκειμένου το Ράλλυ Ακρόπολις να επανέλθει στον κορυφαίο θεσμό αγώνων WRC.

Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με βάση την έδρα της Περιφέρειας, την πόλη της Λαμίας. Η Στερεά Ελλάδα είναι ο «ιστορικός» τόπος διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις. Τα μεγαλύτερα ονόματα των οδηγών που συμμετείχαν έχουν εκφραστεί με τα κολακευτικότερα λόγια για τις ειδικές διαδρομές της Στερεάς, καθώς το τοπίο εναλλάσσεται προσφέροντας σε μικρογραφία το ανάγλυφο της χώρας. Το αίτημα της Στερεοελλαδίτικης κοινωνίας για την επιστροφή του αγώνα δε στηρίζεται μόνο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου καθώς και στην ιστορικότητα του αγώνα σε σχέση με την περιοχή (φημισμένες διαδρομές όπως Παύλιανη, Μοσχοκαρυά, Ρεγκίνι, Ταρζάν,), αλλά και στο υψηλό επίπεδο εμπειρίας και τεχνογνωσίας όλων των τοπικών φορέων από προηγούμενες διοργανώσεις τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας.

Η Λαμία, ως διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας, λόγω της κομβικής της θέσης, εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική. Η γεωγραφική της θέση (κεντροβαρικό σημείο στο χώρο, εύκολη προσβασιμότητα λόγω των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών, υποδομές, ανθρώπινο κεφάλαιο) προσδίδει πολλαπλασιαστικό όφελος - ποσοτικά και ποιοτικά – για την άρτια υποστήριξη της διοργάνωσης.

Ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.) που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης & μέσα στον αστικό ιστό, έχει βραβευθεί κατά το παρελθόν ως Κέντρο Διοργάνωσης του Αγώνα & Service Park από τη FIA. Στην ιδιοκτησία της Π.Ε.Λ., υπάρχει έκταση επιφάνειας 167.000 τ.μ. με κτηριακές εγκαταστάσεις 8.100 μ2 συνολικά, οι οποίες αφορούν σε (3) στεγασμένους εκθεσιακούς χώρους. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου πολυχώρου στην ευρύτερη περιοχή, καλύπτει αποδεδειγμένα τις ανάγκες & τις απαιτήσεις διεξαγωγής ενός αγώνα παγκόσμιου πρωταθλήματος σε θέματα ασφάλειας, χωροθέτησης, εύκολης πρόσβασης, πλησίον κεντρικής εθνικής οδού, ενώ σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων βρίσκονται η Αστυνομική Δ/νση Στερεάς Ελλάδας, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία & το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Επιπλέον, μέσω των διαθέσιμων κλινών τόσο στην πόλης της Λαμίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή η προσφορά υψηλών υπηρεσιών διαμονής & φιλοξενίας μπορούν να υποστηρίξουν τη διοργάνωση με την ύπαρξη υποδομών 2, 3 & 5 αστέρων, όπως το

Mitsis Galini Wellness Resort στα Καμένα Βούρλα. Εξίσου ιδιαίτερης σημασίας είναι ο μικρός αριθμός των χωριών κατά μήκος των διαδρομών, καθώς και η φυσική ομορφιά του ορεινού όγκου της Γκιώνας, αποτελώντας πόλο έλξης για τους οπαδούς του αθλήματος, που το έχουν ταυτίσει με την περιπέτεια στη φύση.


ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάει και αυτό.... όπως και τόσα άλλα ( διαγώνιος, ΚΤΕΟ, κ.λ.π. ).

Ανώνυμος είπε...

Που είναι ο βουλευτής; Η απόφαση για το που το φιλοξενηθεί το ράλλυ Ακρόπολις είναι κυβερνητική. Γιατί δεν του λέτε να κανει την δουλειά του Κύριοι του Επιμελητηρίου; Μόνο για φωτογραφίες τον φωνάζετε στο Επιμελητήριο;

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμένουμε πάει κι αυτό κι έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας σε αυτό το τόπο για την κατρακύλα