Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Συνεργασίες με νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα εξετάζει ο όμιλος TUI

Τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων που συνεργάζεται στη χώρα μας και την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας για το 2018 προανήγγειλε από τώρα ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI, προσδοκώντας σε μία ακόμη ανοδική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.
Tη σχετική αναφορά για επιπλέον συνεργασίες έκανε, χθες, από το Ηράκλειο της Κρήτης o κ. Τόμας Ελερμπεκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ομίλου TUI και πρόεδρος του ιδρύματος Tui Care Foundation που προωθεί την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Για τη φετινή σεζόν οι κρατήσεις μέσω TUI για την Ελλάδα διατηρούνται σε διψήφιο ποσοστό αύξησης, ενώ μόνο στην Κρήτη η άνοδος των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά ανέρχεται σε ποσοστό 30%. Παράλληλα, φέτος θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των διακινούμενων επισκεπτών από TUI, ενώ μόνο στην Κρήτη ο αριθμός των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων ξεπέρασε τα 600. Πάντως, ο κ. Ελερμπεκ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την επιβολή από του χρόνου του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί με την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ο όμιλος θα εργασθεί με τους συνεργάτες-ξενοδόχους που έχει ανά την Ελλάδα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες.
Ο κ. Ελερμπεκ βρίσκεται στην Κρήτη συνοδευόμενος και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου TUI και ξένους δημοσιογράφους με αφορμή την παρουσίαση της υλοποίησης ενός πρωτοποριακού προγράμματος με 3ετή διάρκεια που ο όμιλος στηρίζει οικονομικά και το οποίο συνδέει τον αγροδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό και την αειφορία. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το υπουργείο Τουρισμού να υλοποιηθεί στην Ελλάδα πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε εστιάζοντας στην προώθηση του οίνου και του λαδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 192 τουριστικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ξενοδοχεία, οινοποιεία κ.ά.
O περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ο όμιλος TUI ξεκινά συνεργασίες με ελαιοπαραγωγούς και οινοποιούς, ενώ οι συνεργασίες αυτές θα επεκταθούν και σε άλλα κρητικά προϊόντα με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου μέσω του οποίου θα προωθούνται τα προϊόντα του νησιού. Επίσης, χαρακτήρισε εξίσου σημαντικό ότι οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στο νησί θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται οινοποιεία, ελαιουργεία και άλλες εγκαταστάσεις για να δουν από κοντά την παραγωγή και τυποποίηση των προϊόντων που θα αναζητήσουν μετά στις χώρες καταγωγής τους. Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Αγγελική Χονδροματίδου αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με τον όμιλο TUI στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα.
Σημειώνεται ότι την υλοποίηση του προγράμματος στην Κρήτη είχε ανακοινώσει μέσω συνέντευξής του στην «Κ» στις αρχές Μαρτίου –πριν από τη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο– ο κ. Μάρεκ Αντριτσακ ο ρόλος του οποίου στον όμιλο αναβαθμίστηκε, πρόσφατα, καθώς ανέλαβε την 1η Ιουλίου καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου TUI Γερμανίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μορφή τουρισμού που διακινεί η TUI είναι συγκεκριμένη και αφορά ένα ποσοστό τουριστών σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα σε ποιόν αρέσει και σε ποιόν όχι αυτή η μορφή. Μία σοβαρή χώρα και κυρίως μία περιοχή που πεθαίνει τουριστικά, σαφέστατα θα πρέπει να κυνηγήσει και αυτή την μορφή τουρισμού αν δεν θυσιάζει κάτι καλύτερο. Το χειρότερο όλων είναι ο θάνατος που διαγράφει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη για πάντα και ο τουρισμός στους Δελφούς φέτος πέθανε οριστικά. Πριν μιλήσει οποιοσδήποτε για ντροπή και αίσχος για την φτώχια και την ανεργία που μαστίζει σήμερα το Δήμο Δελφών, ας μας πουν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης ο Περιφερειάρχης Κος Μπακογιάννης που βάζει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές του για να γίνει το λιμάνι των Δελφών μεταλλευτικό και ο βουλευτής Κος Κωστοπαναγιώτου που και η δική του κυβέρνηση συγκαλύπτει πλήρως την ταφόπλακα του βωξίτη στους Δελφούς, όπως και οι παλιότερτες διαφθαρμένες κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα:
Γιατί άραγε η TUI σταματα στην Ερατεινή; Έχει κανένα πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις βωξίτη στο λιμάνι της Ιτέας; Έχει κανένα πρόβλημα που για χατίρι των συμφερόντων βωξίτη επί δεκαετίες οι Δελφοί κρύβουν ότι έχουν θάλασσα μη τυχόν και ενοχληθούν οι εγκαταστάσεις βωξίτη στο λιμάνι που τόσο κόπο έχουν κάνει για να χαρακτηριστεί μεταλλευτικό; Μήπως έχει πρόβλημα επειδή επι δεκαετίες οι δήθεν ηγέτες του τόπου αυτού εγκληματούν έχοντας πλαστογραφήσει την πραγματικότητα καταγράφοντας παντού τους Δελφούς ως μειονεκτική ορεινή περιοχή;
Απαντήστε κύριοι γιατί σε τρία χρόνια που θα ξαναζητάτε ψήφο, η περιοχή μας θα έχει πείνα και εξαθλίωση με όλες τις γύρω παραλιακές περιοχές να ζουν έως και να ευημερούν επειδή απλά υποστήριξαν ξεκάθαρα ότι είναι τουριστικές. Αν δεν ζητήσετε προχθές συγνώμη για την εγκληματική σας στάση μέχρι σήμερα και δεν ξεκινήσετε από χθες να παίρνετε την μία μετά την άλλη τις αποφάσεις που χαρακτηρίζουν και αυτό τον τόπο ως τουριστικό, σε τρία χρόνια θα έχετε πολύ άσχημη μεταχείριση, πολύ χειρότερη από το να ψάχνετε την ψήφο σας και θα σας αξίζει.