Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Δελτίο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για την επίσκεψη του ΓΓΑ Ι. Συναδινού


Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
Για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινού
στη Φωκίδα
Την Τετάρτη 28/6 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ι. Συναδινός επισκέφθηκε το νομό μας. Η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από πρόσκληση του βουλευτή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος σε συνάντηση με τον ΓΓΑ του επεσήμανε τις ελλείψεις της Φωκίδας σε αθλητικές υποδομές και του ζήτησε να επισκεφθεί το Νομό για να έχει ιδία αντίληψη.
Από το πρωί της Τετάρτης ο κ. Συναδινός συνοδευόμενος από τον τεχνικό σύμβουλο κ. Μπουντίνο και το νομικό σύμβουλο κ. Καλούδη με την παρουσία του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου είχε συνάντηση στην Άμφισσα με τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιωτόπουλο και αντιδημάρχους ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας και στο γήπεδο της ΕΠΣ (όπου έγινε συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Φωκίδας κ. Κατσανάκη) καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ιτέας.
Το μεσημέρι έγινε επίσκεψη στο Λιδωρίκι και συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Δωρίδας κ. Καπεντζώνη και παράγοντες του Δήμου Δωρίδας. Ακολούθησε επίσκεψη στο γήπεδο Λιδωρικίου και στο σχολικό συγκρότημα όπου έγινε συζήτηση για τη βελτίωση των χώρων. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η φιλοξενία από το ΔΣ του Αθλητικού Συνδέσμου ΑΕΤΟΣ Λιδωρικίου.
Ο ΓΓ Αθλητισμού στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να διατεθούν χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε περιοχές που υστερούν σε αθλητικές υποδομές. Και όπως είπε, επειδή η Φωκίδα –σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΑ- είναι κάτω από τον μέσο όρο των υπολοίπων νομών της Στερεάς Ελλάδας σε αθλητικές υποδομές, θεωρείται νομός προτεραιότητας για το Υπουργείο. Οι Δήμοι θα υποβάλλουν τις τεχνικές μελέτες για τα έργα και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο για τη χρηματοδότηση των έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προέτρεψε τους Δήμους, πέρα από τις άμεσες ανάγκες, να γίνει ένας προγραμματισμός διετίας ιεραρχώντας τις προτεραιότητες του τόπου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε στην Ιτέα η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Δ. Δελφών κκ Αρ. Αγγελόπουλος, Ν. Μίχος, Αθ. Τσονάκας, ο αντιδήμαρχος Δ. Δωρίδας Δ. Παπακωνσταντίνου, οι Δημ. Σύμβουλοι Δωρίδας κκ. Ι. Μάμαλης, Γ. Αρτινόπουλος, Π. Παπαγεωργίου και οι πρόεδροι ΔΚ Ιτέας κ. Τεντ Γουώρθ, ΔΚ Δεσφίνας κ. Χ. Καλιακούδας και ΤΚ Τολοφώνας Ηλ. Κορομπίλης καθώς και εκπρόσωποι σχεδόν του συνόλου των αθλητικών σωματείων. Ο Γ.Γ. Αθλητισμού μίλησε με θέμα «Αθλητισμός για όλους-Παρεμβάσεις στη Φωκίδα». Αναφέρθηκε στη σημασία του ερασιτεχνικού Αθλητισμού και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες σε θέματα αθλητισμού: κάρτα υγείας αθλητή, προπονητές, αδειοδότηση αθλητικών χώρων κ.ά. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο «Πρόγραμμα κολύμβησης για τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού 2016-2017». Όπως είπε, στο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την ΓΓΑ, πήραν μέρος 42.500 μαθητές/τριες Γ’ δημοτικού από όλη τη χώρα με εξαιρετικά αποτελέσματα και προανήγγειλε τη συνέχεια του το επόμενο σχ. έτος.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους των σωματείων οι οποίοι επισήμαναν ότι πρώτη φορά Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επισκέπτεται τη Φωκίδα και πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να του θέσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν.  Από τη συζήτηση φάνηκε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό στο νομό μας, είτε είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής είτε συμμετέχουν στις διοικήσεις σωματείων, αγαπούν αυτό που κάνουν, έχουν τεκμηριωμένες απόψεις και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.  
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας θεωρεί ότι η επίσκεψη του κ. Συναδινού έχει ιδιαίτερη σημασία για το νομό μας όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται Γ. Γραμματέας Αθλητισμού τη περιοχή, αλλά γιατί έβαλε τις βάσεις μιας άμεσης, γόνιμης και παραγωγικής διαδικασίας αναγκαίων και κοινωνικά απαραίτητων αθλητικών έργων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων κατόπιν σχετικών ενεργειών των δύο Δήμων. Πιστεύουμε ότι οι ευχαριστίες των δημάρχων και δημοτικών εκπροσώπων τόσο στον ΓΓΑ όσο και στον βουλευτή για την όλη ανταπόκριση στις ανάγκες των κατοίκων, σύντομα θα μετουσιωθούν σε ανάλογα χρηστικά έργα, ιεραρχημένα βάσει των κοινωνικών χαρακτηριστικών στην περιοχή. 




           



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για λεζαντα..ΠΡΩΤΟΙ..