Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!


Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κοστίζει για το φορολογούμενο πολίτη το ''real estate'' στο οποίο έχουν επιδοθεί διαχρονικά οι ηγεσίες του Ναού της Δημοκρατίας. Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι να στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, να εξυπηρετηθούν με γραφεία οι βουλευτές της επαρχίας, αλλά και να βρουν στέγη οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Καναλιού της Βουλής και να δημιουργηθούν εκθεσιακοί χώροι.

Ο ''χορός'' των δαπανών άρχισε προ κρίσης, όταν αυτά που σήμερα χαρακτηρίζονται προκλητικές ''πολυτέλειες'', θεωρούνταν απλή καθημερινή ''ανάγκη'' του ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναβάθμιση της λειτουργικότητάς του.

Μοιάζει, ωστόσο, να συνεχίζεται και σήμερα, σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης και στη σκιά συζητήσεων για επιμέρους μικροεπιδόματα των υπαλλήλων. Τα σχετικά ποσά, που καταγράφονται στους κωδικούς ΚΑ 0813, ΚΑ 0851 και ΚΑ 0871, αθροιζόμενα κατά την τελευταία οκταετία ανέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ στα ογδόντα τρία εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν τα 30 εκατ. είναι μόνο για ενοίκια, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αναλυτικά, η λίστα με τα κτίρια της Βουλής:

Ιδιόκτητα

* Διατηρητέο κτίριο στην οδό Βουλής, συνολικής αρχικής επιφάνειας (προβλέφθηκαν μελέτες επέκτασης) 525 τ.μ. Για εκθέσεις.
* Πολυώροφο κτίριο στη Μητροπόλεως. Εκεί βρίσκεται και το πολυσυζητημένο γυμναστήριο, εκεί και γραφεία βουλευτών της επαρχίας. Τους καλούς καιρούς δαπανήθηκαν χρήματα αγνώστου ύψους ακόμα και για αναβάθμιση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.
* Κτίριο Σέκερη για γραφεία βουλευτών και επιστημονικές υπηρεσίες.
* Διατηρητέο κτίριο επιφάνειας 1.500 τ.μ. στην οδό Φιλελλήνων. Προορισμός του; Πινακοθήκη, εντευκτήριο και γραφεία τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών και υπαλλήλων.
* Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, έκτασης 2.600 τ.μ., ως εκθετήριο αρχειακού υλικού.
* Παλαιό Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν, προορίστηκε να στεγάσει τη βιβλιοθήκη της Βουλής και το τυπογραφείο, κτίριο διατηρητέο επιφάνειας 18.700 τμ.

Μισθωμένα

* Κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ. στην Αμαλίας με 7 ορόφους και τέσσερα υπόγεια γκαράζ για γραφεία της τηλεόρασης της Βουλής (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κεντρικό μέγαρο του Κοινοβουλίου, ενώ υπήρχε σχεδιασμός και για τις εγκαταστάσεις του μέχρι πρότινος υπό ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού. Μεταξύ άλλων εκεί είναι και τα γραφεία της υπηρεσίας διεθνών σχέσεων.
* Στην οδό Βασ. Σοφίας, όπου στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες.
* Στην οδό Βουλής για γραφεία βουλευτών.
* Στην Πινδάρου, για να στεγάσει υπηρεσίες του Ιδρύματος και μέρος της πινακοθήκης της Βουλής.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς της Βουλής, ετησίως φαίνεται να δαπανήθηκαν τόσο για μισθώματα όσο και για επισκευές ιδιόκτητων κτιρίων: 7,2 εκατ. ευρώ το 2005, 11,8 εκατ. το 2006, 9,3 εκατ. (2007), 17,7 εκατ. (2008), 12,6 εκατ. (2009), 7,2 εκατ. (2010), 8,6 εκατ. (2011), ενώ για το τρέχον έτος έχει εγγραφεί στους αντίστοιχους κωδικούς συνολικά κονδύλι 9,3 εκατ. ευρώ.


news247


Δεν υπάρχουν σχόλια: