Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας : «Πρέπει να έχουμε θύματα για να γίνει κάτι ;»

 












Σημείωση «κ»

Χωρίς να μειώνεται ο βαθμός επικινδυνότητας της καταγγελίας , θέλουμε να επισημάνουμε ακόμη μια φορά την ευθύνη της Πολιτείας στην ανοχή της κατάστασης του κτιρίου «Κουτσουλιούτσου».

Στο Νότιο τμήμα του κτιρίου υπάρχει μια «αιωρούμενη» σιδερένια πόρτα μεγάλων διαστάσεων που κάποια στιγμή θα σκοτώσει ανθρώπους , μιας και κάθε Παρασκευή υπάρχει συγκέντρωση ατόμων λόγω της λαϊκής αγοράς .

Έχουν υπάρξει διάφορες αναρτήσεις , από αναγνώστες ,  στο blog μας , που έχουν επισημάνει το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πα να γράφετε ...εδώ η εξουσία είναι κουφή , όχι τυφλή

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να λέγονται και να γράφονται πράγματα που λείπουν ή είναι επικίνδυνα. Σε ένα τόπο στα μαύρα χάλια, και αυτό χάλι είναι αλλά είναι κάτι για να μην νομίζει κάποιος επιστήμονας που μας μελετά ότι είμαστε εντελώς ζόμπι σαν κοινωνία.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μαζί για την κατάσταση όσων που αφορούν όλους μας. Γιατί δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται η κοινωνία μας για την κατάσταση του τόπου μας συνολικά αλλά ο καθένας έχει να πει και να δείξει κάτι όταν αυτό πέσει μεμονωμένα στην αντίληψή του; Ή περδικλώσει τα ελάχιστα βήματα που μπορεί να κάνει κατά λάθος πέρα απο τον εαυτό του ή την τρύπα του;
Η Ελλάδα είναι η φτωχότερη χώρα μαζί με την Βουλγαρία στην Ευρώπη. Έχουμε πιάσει φτώχεια του ίδιου επιπέδου με πολλές χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Ο Δήμος Δελφών είναι διαχρονικά ο φτωχότερος ή στην τριάδα των φτωχότερων περιοχών της Ελλάδας. Οι πιό φτωχοί των φτωχών. Πρώτοι σε υπογεννητικότητα (τριπλάσια του μέσου όρου της Ελλάδας), πρώτοι σε γερασμένο πληθυσμό, πρώτοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πρώτοι σε τοξικομανείς, πρώτοι σε ανεργία , κλπ, κλπ. Οι χειρότεροι ανάμεσα στους χειρότερους !!!!!! αλλά στην νιρβάνα μας;;;; Όλα αυτά βέβαια είναι αλληλένδετα και οφείλονται στους ίδιους βασικούς λόγους. Όταν είσαι πρώτος σε φτώχεια, αυτό ταυτίζεται με την ανεργία, αυτό ταυτίζεται με την εγκατάλειψη και όλα τα άλλα είναι φυσική συνέπεια. Για όλα αυτά δεν νοιάζεται κανείς; Σε ένα τέτοιο τόπο, θα μπορούσε ποτέ ο Δήμος να είναι άψογος μοναδικός και ανεπανάληπτος και να μην του βρίσκεις τίποτα να πείς; Μπορεί κάποιος να σκεφτεί έναν τέλειο άψογο Δήμο και ο τόπος να έχει τα χάλια που έχει ο τόπος μας; Θα μπορούσαμε να έχουμε έστω ένα μέσο αξιοπρεπές επίπεδο; Ο Δήμος να έκανε την δουλειά του. Όταν κάποιοι βάνδαλοι (παντού υπάρχουν) έκαναν την ζημιά τους ο πρώτος πολίτης που θα την έβλεπε να ειδοποιούσε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και αμέσως να μάζευαν την ζημιά. Χωρίς απ' ευθείας δημοσίευση, καταγγελία, αντιπολίτευση, που αποτελεί και κίνητρο για βανδαλισμό για να έχουμε να λέμε , κλπ, κλπ, κλπ. Το πόσο απέχουμε απο κάτι τέτοιο το είπαμε. Δεν αποτελεί άποψη που μπορεί και να μην είναι έτσι. Είναι ακριβώς έτσι. Οι φτωχότεροι των φτωχότερων και όλο και λιγότεροι με τριπλάσιο ρυθμό απο το μέσο όρο της Χώρας που αποτελεί παγκόσμιο θέμα δημοσιότητας ότι βαδίζει προς τον αφανισμό. Δήμος Δελφών τρείς φορές πιό γρήγορα. Και όλα καλά; Το καπάκι που περιμένει ένα παιδί να πεθάνει εκπλήσσει; Ο καθένας στην τρύπα του, στον καναπέ του, στις ατελείωτες μπουνάτσες του καταπληκτικού καιρού των Δελφών, στην εγκεφαλική μπουνάτσα της ανευθυνότητας, και μεμονωμένα κάποιος που πονάει τον τόπο να τρελαίνετε και να φωνάζει, δίνοντας πάτημα για αντιπολίτευση αλλά και προβοκάτσια, για βγάλει κάποιος επίτηδες ένα καπάκι φρεατίου, να χαλάσει επίτηδες ένα παγκάκι, για να έχουμε να λέμε και άντε πάλι απο την αρχή. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΚΑΤΙ. ΠΟΤΕ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΦΤΑΙΧΤΗΣ. Έχει ειπωθεί. ΄Έχει γραφτεί. Και θα μπορούσε να συνοψιστεί στο "να πάει ο τόπος μπροστά". Μόνο όποιος δεν θέλει δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Βουτηγμένοι στα χρέη, στην φτώχεια,στην υποστελέχωση, στο πανικό τι να πρωτομαζέψω ή στην κόπωση ή στην αδιαφορία. Και όλοι μαζί περιμένουμε ένα θαύμα να βγάλει πέρα τις ευθύνες μας, ελπίζοντας οτι δεν θα είναι το δικό μας παιδί στο τρένο στο μοιραίο ταξίδι. Μην κρεμάτε κανέναν. ¨η ας κρεμαστούμε όλοι μαζί. Φταίχτης αυτός που το άφησε αυτό έτσι. Ξέρω όμως και πολλά άλλα σημεία με κολόνα που λείπε το καπάκι και φαίνονται τα καλώδια. Και εσύ που με διαβάζεις έχει δεί και αλλού πρόσφατα. Οπότε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, ναι , όλοι μαζί, και να βγάλουμε τον Δήμο μπροστά σε αυτή την επανεκκίνηση. Όχι έτσι. Ξαφνικά μας ήρθα και κάποιον πρέπει να λιθοβολήσουμε με μανία για να καλύψουμε την δική μας ανευθυνότητα. Όποτε και να κάνει κάποιος μιά βόλτα κοιτώντας τα δημόσια σημεία με ρεύμα, θα δεί και ένα τέτοιο. Ας μην γινόμαστε Ταλιμπάν. Μπορούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ , ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΗΣΥΧΑ.... ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.