Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Απάντηση Ισραήλ σε Ερντογάν: Η Χαμάς είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος



Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς «απελευθερωτές που προστατεύουν τη γη τους».

«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτα από τη φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος, ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το ισραηλινό υπουργείο.

«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Λιόρ Χάιατ.

«Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε στην ανάρτησή του.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν για τη Χαμάς

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε την οργάνωση Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

«Αυτό το Ισραήλ σκοτώνει παιδιά, έχουμε δει την κατάσταση αυτών των παιδιών. Η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθέρωσης και μουτζαχεντίν, που αγωνίζεται να προστατεύσει τα εδάφη και τους πολίτες της», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Χαμάς. 

Χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι «επιδείνωσε την κρίση» στη Λωρίδα της Γάζας λόγω της «μεροληπτικής» στάσης του. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας επιδείνωσε την κρίση μέσω της μεροληπτικής στάσης του, αντί να βάλει τέλος στο λουτρό αίματος, να διασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν μια κατάπαυση του πυρός και να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων» ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 78 ετών από την ίδρυση του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Γάζα, επιτέθηκε επίσης στη διεθνή κοινότητα επειδή «δεν αντιτάχθηκε στις παράνομες επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος εναντίον αμάχων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: