Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ & Κ.Υ

Στον ορυμαγδό της υποστελέχωσης του ΓΝ Άμφισσας,  από την έλλειψη ειδικών ιατρών παθολόγων, αλλά και των  σε αναστολή καρδιολόγων και αναισθησιολόγων που δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, ήρθε να προστεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας!!

Αποδεκατισμένοι αν και εμβολιασμένοι οι συνάδελφοι στο ΓΝ.Άμφισσας και πανελλαδικά, γυρίζουν άρον άρον για δουλειά θετικοί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Η κυβέρνηση όμως εμμένει στον παραλογισμό της!! Να  παραμένουν σε αναστολή συνάδελφοι, οι οποίοι αφού όπως αποδεικνύεται όλοι νοσούν, εμβολιασμένοι και μή, θα μπορούσαν με αρκετά δωρεάν rapid test, να προσέρχονται στην εργασία τους!!
Βιάστηκαν να διώξουν και συναδέλφους που είχαν προσλάβει με τρίμηνα για την προσωρινή έστω ενίσχυση των συνθηκών της πανδημίας!!
Τελειώνει και η θητεία των επικουρικών ενώ κρατούν πέντε χρόνια ομήρους τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ!!! Στρώνουν τις συνθήκες της διάλυσης των τριτοβάθμιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και της δημόσιας δωρεάν υγείας!!
Σε τοπικό επίπεδο δε, είμαστε για γέλια και για κλάματα, αφού η κοσμοσυρροή του κόσμου στα ΤΕΠ, τόσο για τα συμπτώματα του covid, όσο και για όλα τα  παθολογικά περιστατικά  αντιμετωπίζεται κατεξοχήν απο αγροτικούς ή γενικούς ιατρούς, δηλαδή συνθήκες  πρωτοβάθμιας περίθαλψης!
Οι ειδικοί παθολόγοι, είδος προς εξαφάνιση στο ΓΝ Άμφισσας εδώ και καιρό!!
Το σωματείο εργαζομένων κατέφυγε στον Εισαγγελέα, για τα τεράστια κενά στις εφημερίες απο παθολόγους , καρδιολόγους και αναισθησιολόγους, προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο και κινδυνεύουν ζωές!!
Έίχαν εδώ και καιρό ενημερωθεί οι φορείς και πολίτες, χωρίς να δίνεται η δέουσα προσοχή, στις ανακοινώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου!!
Δεν παρουσιάστηκαν  οι φορείς, σε καμία απο τις ανοικτές δημόσιες εκδηλώσεις του σωματείου, στις οποίες καλέστηκαν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο και τις λύσεις που σκοπεύουν να δώσουν!!
Δικαιολογήθηκαν, ότι  τα μέλη του σωματείου αν και πλήρως εμβολιασμένα, είναι τάχα αντιεμβολιαστές και αρνητές που απλώς θέλησαν να στηρίξουν τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους!!
Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η στάση συναδέλφων ιατρών που διαβεβαίωναν μέσω των προσωπικών τους διαδικτυακών λογαριασμών για την άριστη λειτουργία του ΓΝ Άμφισσας!!
Στην πραγματική ζωή όμως, το καλύτερο σενάριο, γράφει η ίδια η ζωή και η αλήθεια βγαίνει πάντα στο φώς!!
Και η αλήθεια είναι ότι για το ΓΝ Άμφισσας δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική βούληση,  ούτε απο την παρούσα κυβέρνηση δυστυχώς!! Η οποία είχε λύσεις ως αντιπολίτευση, αλλά δεν εφαρμόστηκε ούτε μια σε τρία χρόνια διακυβέρνησης!!!

Το ΔΣ του Σωματείου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως είχε πει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άρης Πορτοσάλτε , "και τι να τους κάνουμε μετά τους γιατρούς όταν περάσει η πανδημία" ?
Ενώ ο Άδωνης είχε πει " έκλεισα να νοσοκομεία επειδή δεν είχαν κίνηση"

Τι δεν καταλαβαίνεται ?

Ανώνυμος είπε...

Θα το επισκέφτηκε ο Μπουγας σήμερα έβγαλε φωτογραφία και θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

3:45 Το δελτίο τύπου ξέχασες.

Ανώνυμος είπε...

6:53 έβγαλε μετά και το πρόβλημα πάει περίπατο. Πάμε για άλλα.