Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Το Χρονικό μιας Μετακόμισης... της Μαίρης Ανδρεοπούλου

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Το Χρονικό Μιας Μετακόμισης...
Και εκεί που είμαι βέβαιη ότι δεν με εκπλήσσει τίποτα, έρχεται κάθε τόσο μια συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου να με διαψεύσει και ιδιαίτερα με τα θέματα της δημοτικής ενότητας Παρνασσού, που εκπροσωπείται μόνο από συμβούλους της δημοτικής αρχής.


Και πραγματικά το χθεσινό συμβούλιο και αποκαλυπτικό ήταν και πρωτιές είχε και γενικά είχαμε μία ωραία ατμόσφαιρα….
Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της Σουβάλας λοιπόν έσπευσαν να μας πείσουν ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολυδρόσου, που ήδη στεγάζεται εδώ και περίπου 15 έτη (ίσως και παραπάνω) σε δημοτικό κτίριο, πρέπει να μετακομίσει στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου.
Και κάπου εδώ με ερωτήσεις και απαντήσεις αρχίζει το τοπίο να ξεδιαλύνει.
-Ζήτησε η Πυροσβεστική την μεταστέγαση?
Ο φίλος Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κούσουλας μας απάντησε πως όχι και ότι υπήρξε αίτημα από τον παιδικό σταθμό και το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου (με άλλα λόγια έβαλε ο κ. Κούσουλας την κ. Σεγκούνη να του στείλει έγγραφο).
-Τουλάχιστον θα μείνει για τον κόσμο της Σουβάλας το Γυμναστήριο?
Όχι θα διαλυθεί, θα το βάλουμε αλλού… Πού; Βλέπουμε…
-Tο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ θα μείνει για να παίζουν τα παιδιά μας?
«Το γήπεδο μπάσκετ», μας απάντησε ο Αντιδήμαρχος «θα μπορούσε να περιφραχθεί ή να φτιάξουμε καμία μπασκέτα από κάτω…» (εκεί δηλαδή που θα γινόταν το προπονητικό κέντρο που απεντάξαμε για να εντάξουμε κάτι άλλο και μετά απεντάξαμε και το άλλο και πανηγυρίζαμε και πάει λέγοντας…).
-Η αίθουσα η οποία σχεδόν είχε ολοκληρωθεί και θα χρησίμευε στην κοινότητα ως αίθουσα εκδηλώσεων?
«Είχε μπάζα» είπε ο Αντιδήμαρχος, «δεν ήταν έτοιμη και τέλος πάντων εμείς παραχωρούμε ολόκληρο το κτίριο στην πυροσβεστική μαζί με την αίθουσα»…..

Και όλα αυτά «πατ-κιούτ», χωρίς συνελεύσεις κατοίκων και εν μέσω πανδημίας.
Μα και εγώ η κακούργα να παίρνω τους συλλόγους της Πολυδρόσου και να τους ενημερώνω και να εγείρω απορίες? Μα είναι καιρός για αντιρρήσεις και απορίες, αγαπητοί?
Και μιας και μιλάμε για απορίες, να σας λύσω και άλλη μία…
Επειδή όλη αυτή η ιστορία με τις μετακομίσεις της Πυροσβεστικής και τις νέες διαμορφώσεις θα κοστίσει και καμπόσα χρήματα, ο κ. δήμαρχος με «λαρτζοσύνη» μας ανακοίνωσε ότι θα τα πληρώσει όλα ο Δήμος!

Όπως είπα και παραπάνω βέβαια, το χθεσινό Συμβούλιο είχε και τις πρωτιές του…
Για πρώτη φορά ακούσαμε την φωνή του επίσης αγαπητού (και μέχρι 31/8/2019 Τοπικού Συμβούλου της παράταξής μας, αλλά ταυτόχρονα και εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Ταγκαλή) του Θανάση Αδαμάκου. Αυτός, αφού πρώτα έθεσε ακλόνητα επιχειρήματα περί αιματολογικής σύνδεσης και αντίστοιχης αγάπης του ιδίου και του Αντιδημάρχου για την περιοχή (σε αντίθεση με εμένα που έχω ξένο αίμα), με καθησύχασε ορμώμενος από την δικιά μου τοποθέτηση, ότι οι σύμβουλοι του Βορρά δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη… Αρχής γενομένης από την επόμενη ευκαιρία –προφανώς- διότι μέχρι στιγμής τις θάψαμε όλες όσες παρουσιάστηκαν.

Και πώς να κρατηθεί κανείς μετά από τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις? Δικαίως ο Γιάννης Μανανάς χειροκρότησε (μόνος του…) με ενθουσιασμό!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας μιλάς για τις περγαμηνές σου;

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί μιλάνε τελικά? Αυτοί που δεν έκαναν ούτε ένα έργο για δείγμα στα χωριά του Παρνασσού. Θα καταλάβετε γιατι εκεί στα βόρεια η παράταξή σας εξαφανίσθηκε? πόσος συμβούλους βγάλατε εκεί από 2 που είχατε? Γιατί δεν υλοποιήθηκε η δική σας απόφαση σε 4,5 χρόνια. Πότε ακούσατε το εκεί τοπικό συμβούλιο ή τις συνελεύσεις των κατοίκων?

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε ακόμα οι Επι 5-ετιας ανύπαρκτοι;