Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Απόψεις: Ο κορωνο-καβρός είναι εδώ!

Απόψεις: Ο κορωνο-καβρός είναι εδώ!

Στον κορωνο-καβρό της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησα με το Quiz για το ποιος υπουργός είναι ο πιο άτυχος στην παρούσα κατάσταση. Το quiz το απάντησα και είπα ότι ο πιο άτυχος είναι ο κος Σταικούρας! Το θέμα είναι να μην γίνει και ο πιο μισητός. Οικονομικά μέτρα στήριξης ανακοινώθηκαν για τους «πληγέντες» του κορωναιού της Ελληνικής οικονομίας.



Μα υπάρχουν κε Υπουργέ ΜΗ πληγέντες; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η οικονομία είναι μια αλυσίδα. Όταν λοιπόν πλήττονται κλάδοι ολόκληροι είναι μάλλον αδύνατον κάποιοι άλλοι να ανθίζουν. Και αν ανθίζουν αυτή την στιγμή αυτό είναι πρόσκαιρο και το ξέρετε. Κάντε λοιπόν τα μέτρα οριζόντια και μοιράστε εξίσου τα χρήματα που έχετε στην διάθεσή σας σε όλους. Και αν δεν βγαίνει το 800άρι ας γίνει 700άρι ή 600άρι. Αλλά σε όλους.

Όσον αφορά την εξίσωση που έλεγα στο τελευταίο σχόλιο του προηγούμενου καβρού, όσο περνούν οι μέρες γίνεται μάλλον άλυτη και μακάρι να βγω ψεύτης…

Όταν με το καλό περάσει αυτό που ζούμε σήμερα το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο σε σχέση με αυτό που είχαμε μέχρι χθες. Και δεν μιλάω μόνο οικονομικά αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Προσπαθώ να βρω ιστορικά πότε οι Έλληνες έχασαν ξανά την ελευθερία, την θρησκεία και τους οικογενειακούς και κοινωνικούς δεσμούς τους ταυτόχρονα. Δυστυχώς πάω πολλούς αιώνες πίσω. Πίσω και από την χούντα, πίσω και από την Γερμανική κατοχή….


Ο πρωθυπουργός κέρδισε πολλούς πόντους με τις κινήσεις που έκανε όλη αυτή την περίοδο για να εμποδίσει την εξάπλωση της επιδημίας. Τους πόντους όμως για να λέμε την αλήθεια τους οφείλει σε κάποιον άλλον. Και αυτός ο άλλος είναι ένας γιατρός, είναι ο Κύριος Σωτήρης Τσιόδρας.

Πανέξυπνη κίνηση κ. Μητσοτάκη να τραβήξετε στην σκιά των προβολέων τους πολιτικούς, αυτούς δηλαδή που ελάχιστοι εμπιστεύονται πλέον, ειδικά μετά την τελευταία 10ετία της οικονομικής κρίσης και να προβάλετε έναν άνθρωπο low profile και καταξιωμένο επιστήμονα, ο οποίος από το ύφος του και μόνο έγινε αποδεκτός από το σύνολο της κοινωνίας ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης του καθενός μας. Εύχομαι και ελπίζω να μην τον «κάψετε» στην πορεία και να μην τον πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων όταν τελειώσει η βρομοδουλειά!

Και τώρα που όλοι μένουμε στα σπίτια μας κάποιοι θα βρούνε την χαρά τους. Οι γνωστοί – άγνωστοι παραβατικοί: Ρομά, ναρκομανείς κλπ Ας ελπίσουμε ότι οι αστυνομικοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα μείνουν μόνο στα πρόστιμα για την αδήλωτη κυκλοφορία μας.

Αλήθεια τους Ρομά τους έχει ενημερώσει κανείς για τον κορωναιό (όσο γίνεται να τους βάλεις μυαλό) ή θα γεμίσουν τα νοσοκομεία με κρούσματα; Κάποιος θα πρέπει να τους δώσει να καταλάβουν ότι η επιδημία δεν είναι ευκαιρία για «χρυσές δουλειές» αλλά καιρός για αυτοπροστασία.


Πάντως (και απορώ πώς δεν το σκέφτηκε κανείς από το κυβερνητικό επιτελείο) υπάρχει μια πολύ απλή κίνηση που θα τους κρατήσει ΟΛΟΥΣ μέσα στα σπίτια τους: να μπούνε τέλη κυκλοφορίας στις βεβαιώσεις μετακίνησης-κυκλοφορίας! € 10,00 η κάθε μετακίνηση. Μένεις μέσα ή δεν μένεις;

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η αντίδραση της κοινωνικής τάξης των πάλαι ποτέ περήφανων γηρατειών, κοινώς των συνταξιούχων τις επόμενες ημέρες. Κάθε φορά που πληρώνονται οι συντάξεις σχηματίζουν ουρές αξημέρωτα έξω από τις τράπεζες. Για να δούμε τώρα τι θα δούμε… Και άντε μετά να βρει κουράγιο ο αστυνομικός να κόψει πρόστιμο € 150,00 από μια κουτσουρεμένη σύνταξη των 500 ή 600…


Την Τετάρτη ήταν η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Μια επέτειος που μας βρίσκει κλεισμένους στα σπίτια μας χωρίς ελευθερίες, χωρίς τους δικούς μας ανθρώπους, χωρίς εκκλησία, χωρίς παρελάσεις και τυμπανοκρουσίες. Ας βγάλουμε στα μπαλκόνια μας την Ελληνική σημαία! Ας γιορτάσουμε την Επανάσταση για την Ελευθερία μας έχοντας απολέσει την ελευθερία μας. Οξύμωρο; Ίσως! Μπορεί να γονατίσαμε, όπως πολλές φορές στην μακραίωνη ιστορία μας αλλά να είστε σίγουροι ότι θα ξανασηκωθούμε. Αρκεί να είμαστε καλά και προπαντός μονιασμένοι. Το χειρότερο που θα μπορούσε αυτή την ώρα να συμβεί είναι να στραφεί η μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης.

Αυτά προς το παρόν. Καλή υπομονή και καλή τύχη σε όλους μας. Ραντεβού (Θεού θέλοντος και κορωναιού επιτρέποντος) την ερχόμενη Δευτέρα.

lamianow.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: