Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Μανάγουλη Δωρίδας : Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας



Ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο και άψογα οργανωμένο Φεστιβάλ Χριστιανικής Νεολαίας, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, την Παρασκευή 3 Μαΐου, στη Μανάγουλή Φωκίδος. Πάνω από 500 μαθητές, Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού σχολείου, από όλα τα κατηχητικά του Νομού, και 200 περίπου συνοδοί, παραβρέθηκαν στον Αθλητικό Χώρο της Μανάγουλης. Το δυτικότερο άκρο του νομού, η Μανάγουλη, με τις πανέμορφες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει, έγινε η καρδιά της Φωκίδας και φιλοξένησε πλήθος κόσμου.
Παιδιά από όλο τον Νομό, όλων των ηλικιακών βαθμίδων, έπαιζαν ασταμάτητα επί τέσσερεις ώρες , πολλά και διαφορετικά παιχνίδια (Ποδόσφαιρο 5Χ5, Βόλεϊ, Dodgeball, Χάντμπολ, Survivor, Minute to win it, Τρίλιζα, Απόχη με μπαλάκια, Τσουβαλοδρομίες, Μπαλονοσκασίματα, Διαγωνισμό Τραγουδιού, Σκυταλοδρομίες, Παιχνίδι Γνώσεων, Τοξοβολίες με πλαστικά τόξα κτλ), με ιερωμένους να τα διευθύνουν.
Μουσική χαλαρωτική, αλλά και φαγώσιμα όπως σουβλάκια, παγωτά, τσουρεκάκια, κουπόνια δώρων και φαγητού για τους διαγωνιζόμενους που προσφέρονταν δωρεάν, σε όλους τους νέους αγωνιστές που είχαν προσέλθει από τις νεανικές κατηχητικές παρέες της Εκκλησίας. Φυσικά δεν έλειπε το θεατρικό σκετς και η ζωντανή ορχήστρα από τους νέους της Εκκλησίας που έπαιζε μουσική!

Η άψογη διοργάνωση έγινε με ευθύνη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος ήταν παρών, χαρούμενος και φανερά ευχαριστημένος από την διεξαγωγή του Φεστιβάλ, το ίδιο και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης καθώς και ο γενικός Αρχιερατικός επίτροπος Πρωτ. Νικόλαος Καραγιάννης και πλήθος ιερέων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν να δοθούν, στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος και ιδιαίτερα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Θεόκτιστο, καθώς και όλους τους συνεργάτες που έχει επιλέξει, οι οποίοι όλοι μαζί παρουσιάζουν ένα μεγάλο, όμορφο και  πρωτόγνωρο έργο, το οποίο ξεδιπλώνεται σιγά σιγά μπροστά μας. Εύχομαι ολόψυχα, το Χριστιανικό Φεστιβάλ να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός!   

Πέγκυ Αραβαντινού-Τζε
Περιφερειακής Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
και εκ νέου Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: