Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΕΙ Η Ν.Δ.


Οι συστάσεις Μητσοτάκη προς τους βουλευτές του και η συνάρτηση των εθνικών θεμάτων με την… πολιτική αλλαγή. Στα σκαριά και οργανωτικές αλλαγές για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.


Η νέα χρονιά ξεκινά για τη ΝΔ όπως έκλεισε και η προηγούμενη, με το αίτημα για εκλογές και πολιτική αλλαγή στην κορυφή της γαλάζιας ρητορικής.

Το 2018 θα είναι μια ακόμα χρονιά στην οποία θα δοκιμαστεί το ρεαλιστικό ή μη των εκτιμήσεων, που επικρατούν στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και ευρύτερα στη ΝΔ, ότι θα είναι "εκλογικό έτος".
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει πρόγραμμα περιοδειών για το 2018 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, δηλαδή μετά από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με πρώτο σταθμό δύο νομούς της Βόρειας Ελλάδας, την Πιερία και την Πέλλα, στο πλαίσιο της "απόλυτης εκλογικής ετοιμότητας" που είχε θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το κλείσιμο των εργασιών του 11ου συνεδρίου.  Μάλιστα συστήνει στους βουλευτές της ΝΔ αυτό το διάστημα "να κάθονται λιγότερο στα γραφεία τους και να βγαίνουν περισσότερο στο κόσμο" και ουσιαστικά τους προτρέπει να κόψουν όσο περισσότερες βασιλόπιτες μπορούν αυτές τις μέρες.
Στην εκλογική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη έχουν υποταχθεί τόσο οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία όσο και τα εθνικά θέματα. Στη μεν οικονομία η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην κριτική της για "αποτυχημένη κυβερνητική συνταγή της υπερφορολόγησης και των περικοπών που συνεχίζεται το 2018". Στα δε εθνικά θέματα με αιχμή το σκοπιανό, η ΝΔ προτάσσει τη διχογνωμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη χρήση του όρου Μακεδονία, ενώ και στα ελληνοτουρκικά κρατά υψηλούς τόνους κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτική συμπεριφορά" της κυβέρνησης στη διαχείριση της υπόθεσης των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών.
Σε κάθε περίπτωση για τη ΝΔ διαπερνά το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων η επιλογή της να πολιτεύεται με όρους κάθετου διαχωρισμού από την κυβέρνηση και δη από το ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στραμμένο το βλέμμα και στην επόμενη μέρα και τις συμμαχίες τις οποίες βλέπει μόνο προς την πλευρά του "κινήματος αλλαγής". Πάντως κατά πόσον η ΝΔ κινείται με βάση το εκλογικό σενάριο για το 2018 ή αν απλά το αίτημα για εκλογές είναι ένας τρόπος να κρατά συσπειρωμένο το κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φανεί και από το πότε θα προχωρήσει σε αλλαγές στις γραμματείες του κόμματος και δη των επικεφαλής τους καθώς επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι όσοι κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές να μην έχουν οργανωτικές θέσεις στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: