Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οι πολιτικές νεολαίες είναι μόνο για πάρτι στη Μύκονο. Τι όχι;


O Κωνσταντίνος Κυρανάκης (ΝΔ) συζητά με τον Σταμάτη Ζάχαρο λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης των φοιτητικών εκλογών.


Οι κομματικές νεοολαίες αποτελούν για τους Έλληνες φοιτητές που τις απαρτίζουν το ανάλογο των “αδελφοτήτων” στα οργανωμένα αμερικάνικα πανεπιστήμια, όπως τουλάχιστον τις βλέπουμε να αναπαρίστανται στις αμερικάνικες εφηβικές κωμωδίες. Τους διασφαλίζουν μια στοιχειώδη δικτύωση με άλλους μελλοντικούς ισχυρούς, ελπίδα πρόσβασης στην εκτελεστική εξουσία, “βοήθεια” από συμπαθούντες καθηγητές και ατέλειωτες ώρες μετεφηβικού χαβαλέ και διασκέδασης. 
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ενσάρκωσε τη φιλοδοξία κάθε νέου που ασχολείται συνειδητά με την πολιτική. Γνώρισε γρήγορα την καταξίωση και πριν κλείσει την τρίτη δεκαετία της ζωής του έχει ολοκληρώσει ήδη έναν τετραετή πολιτικό κύκλο ως πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη. Το 2016 βραβεύθηκε από το περιοδικό Forbes για την προσφορά του στις πολιτικές νεολαίες μπαίνοντας στη γνωστή λίστα 30under30 της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: