Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Οι ελιές, το λάδι και τα υπόλοιπα 6 προϊόνα που περιέχουν ουσία με έντονη αντικαρκινική δράση



Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
 
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης τονίζει ότι για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση λαδιού και ελιών θα πρέπει κανείς να καταναλώνει είτε  50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου, είτε 3-4 ελιών την ημέρα ή ακόμη και συνδυασμό αυτών.
Παράλληλα ο ομογενής επιστήμονας τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.
Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.
Η μελέτη του κ. Καραγιάννη θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΚΑΙ Η ΕΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΤΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΣΗ. OI ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑΙ. ΒΩΞΙΤΗΣ ΡΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΩΞΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΩΞΙΤΗΣ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ. ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει ξεφύγει ο πρώτος. Βιομηχανικό λάδι στην Ιτιά και στα Σάλωνα;
Μπας και τρως βωξίτη και δεν μπορείς να χωνέψεις;