Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

«Απύθμενη ανικανότητα , θρασύδειλη αλαζονεία , αναλγησία έναντι των πολιτών η αιτία των πυρκαγιών στην Ελλάδα ;;» (αλιεύματα διαδικτύου)




ΣΚΗΝΗ Πρώτη - Καλοκαίρι 1981* (αν θυμάμαι καλά): Καίγεται ολόκληρη η Πεντέλη. Ορατή η φωτιά σε όλη την κορυφογραμμή από κάθε σημείο του Λεκανοπέδιου. Η γειτονιά μιλά για οικοπεδοφάγους. Και η τηλεόραση. Και η Κυβέρνηση δειλά-δειλά. Κάποιοι λένε για τις εκλογές που έρχονται.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι και σήμερα, χιλιάδες οικισμοί, βίλες και παράγκες χτίστηκαν μέσα στα δάση της Αττικής, με ή χωρίς άδειες, σε δασικές ή αποχαρακτηρισμένες εκτάσεις.

*Ερώτημα:* Είχαν ανάγκη μεγαλοτσιφλικάδες, εργολάβοι, συνεταιρισμοί να βάζουν φωτιές; Μια χαρά έκαναν την δουλειά τους μέσα στα δάση. Εκεί πούλησαν και πιο ακριβά τη γη, μέσα στον φυσικό παράδεισο.


*Σκηνή Δεύτερη - Καλοκαίρι 2007*: Καίγεται η Πελοπόννησος – 66 οι νεκροί, χιλιάδες τα καμένα στρέμματα δάσους. Ασύμμετρες απειλές, Ξένοι πράκτορες, Στρατηγοί άνεμοι και άλλα γλαφυρά. Κι αργότερα τεράστιες φωτιές στην μεθόριο, Τούρκοι και λοιποί φίλοι στις συζητήσεις των καφενείων, πρόσφυγες και μετανάστες στις συζητήσεις των φασιστοστεκιών, ανοχύρωτο κράτος και άλλα συναφή.

*Ερώτημα* : Είχαν ανάγκη οι εχθροί, πριν μπουν στην πόλη, να κάψουν τα δάση; Γιατί; Μήπως λύγισε η οικονομία; Αυτή ήταν ήδη σε χρεωκοπία, που μας επέβαλε μια φτωχοποίηση άνευ προηγουμένου. Μήπως εξασθένησε η άμυνα; Μα πολεμικά εξακολουθούμε και αγοράζουμε, όχι πυροσβεστικά. Μήπως έπεσε η κυβέρνηση; Με μερικά τριχίλιαρα καθάρισε ο Καραμανλής ΙΙ την επανεκλογή, απέναντι σε ένα λαό χωρίς καμιά συνείδηση και αξιοπρέπεια.


*Σκηνή 3η - 2018 – 2024* : 104 νεκροί στο Μάτι από ανίκανους, ψοφοδεείς, πρώτη φορά στα μούτρα τους, διαμορφώνουν το νέο δόγμα: 112 για να μην έχουμε νεκρούς και η φωτιά να σταματά στη θάλασσα (πχ. Εύβοια, Ρόδος) ή στα τσιμέντα (πχ. Χαλάνδρι). Νέα αιτιολογική θεωρία οι ανεμογεννήτριες. Πού; Στα Βριλήσσια; στα σύνορα, όπου τα κόστη είναι τεράστια; Στην υπερκορεσμένη Εύβοια;

*Ερώτημα :* Έχουν ανάγκη, λέτε, οι 4-5 μεγιστάνες της ενέργειας να κάψουν ένα δάσος για να βγάλουν άδεια εγκατάστασης αιολικού πάρκου; Πιστεύετε ότι θα τους εμποδίσει σε κάτι η χορηγούμενη από αυτούς κυβέρνηση ή η ανεξάρτητη διορισμένη (κατά νόμον ασφαλώς) δικαιοσύνη; Εμπόδισε πχ. κανείς την καταστροφή των δασών της Χαλκιδικής από την Eldorado, με ελάχιστο κέρδος για την χώρα και τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος;


*Τελικό Ερώτημα* : Μήπως με αυτές τις θεωρίες, 50 χρόνια τώρα ξεπλένουμε την απύθμενη ανικανότητα, την θρασύδειλη αλαζονεία και την με βαθιές ιδεολογικές ρίζες αναλγησία έναντι των πολιτών, μιας σειράς κυβερνήσεων, για να ξεπλένουμε και τις δικές μας ενοχές;



από το linkedin


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ;ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΛΛΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΑΝΤΟΤΕ..