Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Σαν Σήμερα /Κύπρος : Η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού - το 1996 δολοφονείται ο Ελληνοκύπριος αγωνιστής Σολωμός Σολωμού, την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ, στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

 

Ο Σολωμός Σολωμού τη στιγμή που ανεβαίνει στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία.


«ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς», αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην λεγόμενου υπουργού Γεωργίας Κενάν Ακίν για την δολοφονία του Σολωμού Σολωμού το 1996.  Σύμφωνα με την εφημερίδα σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τ/κ τηλεοπτικό σταθμό, ο Ακίν ισχυρίστηκε ότι την διαταγή για την δολοφονία του Σολωμού έδωσε ο εκ των αξιωματικών των δυνάμεων ασφαλείας Χαλίλ Σαντραζάμ. Όπως είπε, ο Σαντραζάμ, που βρισκόταν πιο πίσω, βλέποντας τον Σολωμού στον ιστό είπε «το θέλω αυτό το σκυλί, πυροβολείστε» οπότε ρίχτηκαν πυροβολισμοί και «τιμωρήθηκε», όπως είπε, ο Ε/κ νέος. 

Για τον εαυτό του είπε ότι ενώ από αντανακλαστικά έφερε το χέρι του στο σημείο όπου βρισκότανε το όπλο του, τελικά δεν πρόλαβε να πυροβολήσει επειδή ήδη ο Σολωμού είχε πυροβοληθεί. Αναφέρει ακόμη ο Ακίν ότι μετά από χρόνια ο Σαντραζάμ εντάχθηκε στους κόλπους του κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας και παρουσιάστηκε ως «λευκή περιστερά».  Ισχυρίζεται ακόμα ότι δεν είναι φονιάς και ότι για χρόνια τώρα, άδικα, είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και διερωτάται για ποιο λόγο την ημέρα εκείνη, αν και ήταν γνωστό ότι θα σημειώνονταν επεισόδια, οι Ειρηνευτικές Δυνάμεις των ΗΕ άνοιξαν τα συρματοπλέγματα 

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι μετά το τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο παρουσιαστής είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Σαντραζάμ ο οποίος απέρριψε όλα όσα είπε ο Ακίν και τον κατηγόρησε για ψευδοπαλικαρισμούς καθότι είναι «υποψήφιος βουλευτής». Ο Σαντραζάμ είπε ότι τη μέρα του επεισοδίου βρισκόταν στον χώρο εκείνο αλλά εκεί υπήρχαν πολλοί ανώτεροί του αξιωματικοί και ότι ο ίδιος δεν είχε την αρμοδιότητα να δώσει μια τέτοια διαταγή.» (Sigmalive.com, 27-02-2009)

Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σόλωμού. Δολοφονήθηκαν και οι δύο το καλοκαίρι του 1996, ο Τάσος στις 11 Αυγούστου και ο Σολωμός στις 14.

Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σόλωμού. Δολοφονήθηκαν και οι δύο το καλοκαίρι του 1996, ο Τάσος στις 11 Αυγούστου και ο Σολωμός στις 14.

Η δολοφονία του Τάσου Ισαάκ σε σχέδιο του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη.


Η σκηνή της δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού. Βλ. σελίδα Δεν ξεχνώ!!! του FB, anavaseis.blogspot.com, news.princeoliver.com, infognomonpolitics.blogspot.com και argyrosargyrou.fs.











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: