Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Δήμος Δελφών : «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε. Δεσφίνας για νέα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας»

 




untitled

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 4.6.2024    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πλατεία Κεχαγιά 

ΤΚ 33100, Άμφισσα

Τηλ: 2265350026

e-mail: grafeiotypou@delphi.gov.gr


     Α.Δ.Τ.: 119/2024



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε. Δεσφίνας για την εγκατάσταση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας


Ο Δήμος Δελφών συνεχίζει να εκφράζει την αρνητική θέση του για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στη θαλάσσια περιοχή  Όρμου Βερεσέ και Νότια Όρμου Βερεσέ της Δ. Ε. Δεσφίνας και στο πλαίσιο αυτής δήλωσε παρών σε μία ακόμα συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παραλία Βάλτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έναρξη εργασιών εγκατάστασης νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή. 

Παρουσία του Δημάρχου Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Δεσφίνας κ. Ευστάθιου Μαντζώρου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας κ. Παναγιώτας Καμπαφλή, του συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας κ. Χαράλαμπου Καλιακούδα, εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεσφίνας «Η πρόοδος», του Αθλητικού Συλλόγου «Ησαΐας» κ.α., για μία ακόμα φορά διατρανώθηκε η αντίθεση σύσσωμης της περιοχής για την ανάπτυξη νέων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών, σε συνέχεια πρόσφατων αντίστοιχων κινητοποιήσεων αλλά και των αποφάσεων που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και η Δημοτική Κοινότητα Δεσφίνας. 

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Δελφών έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασης μονάδας Ιχθυοκαλλιεργειών στην εν λόγω περιοχή, η οποία εκδικάζεται το Σεπτέμβριο του 2024, ενώ ταυτόχρονα έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή των εργασιών για την εν λόγω μονάδα

Τονίζεται επίσης ότι, ο Δήμος θα εξαντλήσει όλα τα «όπλα» που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να μπει τέλος στην επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής από την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτήρα ανάπτυξης που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα και έως ότου δικαιωθεί στο αίτημά του θα παρακολουθεί και θα ζητά από τους αρμόδιους φορείς τον αυστηρό έλεγχο των περιβαλλοντικών όρων που προβλέπονται. 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με δήλωσή του επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά πως ο Δήμος αφενός λέει ναι στην άνθηση της επιχειρηματικότητας, αφετέρου όμως και σε ότι αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή θα επιδιώξει την ανάπτυξή τους μέσω της αναθεώρησης του χωροταξικού τους -η διαβούλευση της στρατηγικής μελέτης είναι στον αέρα και ο Δήμος σύντομα θα την εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο- το οποίο θα είναι αποδεκτό από όλους και κυρίως δε θα έρχεται σε αντίθεση με την άποψη και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι ανεμογεννήτριες πάνε μαζί σε υποβαθμισμένες (βιομηχανικές) περιοχές . Δείτε το χάλι που επικρατεί στην Εύβοια στην περιοχή Αλιβερίου.
Τώρα , αν εσείς αποφασίσατε πως πρέπει να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή , πρέπει να διώξετε και κάθε νέο επίδοξο «επενδυτή» αιολικών και φωτοβολταϊκών , ενώ παράλληλα να μεριμνήσετε να πραγματοποιηθεί το γκολφ ρισόρτ της Δεσφίνας.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς η τοποθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών , δεν έχει … αμαλαγιά ! για τους τοπικούς αρχοντες…