Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

«1ος ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ , ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»







Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Σχολικός Ποδηλατικός Γύρος που διοργάνωσε το σχολείο μας την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 υπό την αιγίδα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας και σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Ιτέας, το Λιμενικό Ταμείο Ιτέας, το Λιμεναρχείο Ιτέας και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Άμφισσας «ΖΕΥΣ».
Η Δράση είχε ως στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας ποδηλασίας, σύνθημα «ΠΟΔΗΛΑΤΩ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ» και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουνίου.
Στην εκδήλωση, που ευελπιστούμε να γίνει σύντομα θεσμός στην Ιτέα μίλησε στους μαθητές/τριες για τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης ποδηλάτου αλλά και την ανάγκη να ποδηλατούμε με ασφάλεια τόσο η Δ/ντρια Εκπ/σης κα Αμαλία Παπαϊωάννου ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ όσο και η Αντιπρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Άμφισσας «ΖΕΥΣ» κα Άννα Καρανάσου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Γιογάκης ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ιτέας κ. Γιώργος Παπαποστόλου.
Το ποδήλατο δεν είναι απλώς ένα μέσο μετακίνησης, αλλά ένας τρόπος ζωής που προάγει την υγεία και μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.
Η εκκίνηση για την έναρξη του 1ου Σχολικού Ποδηλατικού Γύρου Ιτέας δόθηκε από την Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου και τον Αντιδήμαρχο Ιτέας κ. Νίκο Γιογάκη. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους στο ποδηλατικό γύρο και μας ζήτησαν να επαναληφθεί την επόμενη σχολική χρονιά με την προϋπόθεση να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση.
Στο τέλος δόθηκαν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους συνέβαλαν στη επιτυχία της δράσης. Ευχαριστούμε τον ποδηλάτη, αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου ΖΕΥΣ κ. Βαγγέλη Χολέβα που ποδηλάτησε με τους μαθητές μας τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δ.Δελφών κ. Ανδρέα Ζαχαρόπουλο για την προμήθεια των μεταλλίων και τον γιατρό κ. Σπύρο Τζαμτζή που πρόθυμα προσέφερε τις υπηρεσίες του για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου.


Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας: https://1dim-iteas.fok.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: