Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ : «Τι κι αν οι εκλογές πέρασαν τα προβλήματα είναι εδώ να αυξάνονται και να πολλαπλασιάζονται»




 

    Από την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών ο κ. Πρωθυπουργός είπε «Θα προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, δεν θα πατήσουμε φρένο, θα πατήσουμε γκάζι. Διαχείριση δεν σημαίνει εθίζουμε το λαό στα ευχάριστα» και αμέσως μετά εξήγγειλε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

   Μείωση των εργοδοτικών εισφορών σημαίνει νέο πλήγμα στα ήδη ναυαγισμένα ασφαλιστικά ]ταμεία (ΕΦΚΑ). Αυτό με τη σειρά του σημαίνει μείωση των εσόδων τους και άρα και μείωση εξόδων, άρα νέες μειώσεις στις παροχές του (σε ασθένεια, ατυχήματα, κυοφορία, έξοδα κηδείας κλπ) αλλά και σε συντάξεις, αρχίζοντας από επικουρικές και αμέσως μετά οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ήδη «τρέχουν» οι νέες τεράστιες περικοπές στις συντάξεις χηρείας που φτάνουν έως και 80%. Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι εδώ, μαζί με τα συμπληρώματά του από τον Βρούτση και τον Χατζηδάκη..

   Πατάει γκάζι η κυβέρνηση και η ταχύτητα απογειώνει τα θηριώδη πλεονάσματα από φόρους και ΦΠΑ. Όσο πιο μεγάλη ακρίβεια τόσο πιο αυξημένος ο ΦΠΑ, τόσο μεγαλύτερα πλεονάσματα! Πλεονάσματα και από το λιγότερο κράτος στην παιδεία, το λιγότερο κράτος στην υγεία. Μειώνουν το κράτος για να μειώνουν τα έξοδα και να αυξάνουν τα έσοδα. Κράτος υπάρχει για να κλέβει. Με κάθε λογής φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ. Με τέλη και χαράτσια. Κράτος υπάρχει για να νομοθετεί για τη φτώχεια μας και μετά να μας παίρνει τα σπίτια. Για να νομιμοποιεί – ιδιωτικοποιεί τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τούς δρόμους, τα λιμάνια. Για να θεσπίζει τεράστιες φοροαπαλλαγές στούς ομίλους.

   Αυτό είναι το δικό τους κράτος.

   Ανύπαρκτο για το λαό και τις ανάγκες του. Παρών για το κεφάλαιο.

   Γι’ αυτό το κράτος σχεδόν κανείς δεν είπε τίποτα προεκλογικά. Αλλά και τι να πεί όταν νομοθετούσαν άπαντες τα νομοσχέδια αυτής της κυβέρνησης! Είναι αυτοί που νομοθέτησαν και το χρηματιστήριο ενέργειας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. έτσι ώστε σήμερα να βλέπουμε λογαριασμούς ρεύματος  σαν του χειμώνα, κατά 70% αυξημένους! ..Και έρχονται κι άλλες αυξήσεις τον Ιούλη!

   Αυτό το κράτος τους, κλέβει από το φτωχό λαό, από τους συνταξιούχους και τα δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με ΝΑΤΟικούς πίνακες, που δημοσιεύτηκαν μόλις προχθές, ο ελληνικός λαός πλήρωσε για στρατιωτικές δαπάνες (προσανατολισμένες στα πρότυπα και προτάγματα του ΝΑΤΟ) 8,054 δις. ευρώ το 2022, 6,224 το 2023, ενώ προϋπολογίζεται να καταβάλει 7,126 δις. ευρώ το 2024. Το αντίστοιχο ποσό το 2014 ήταν «μόλις» 3,939 δις. Δηλαδή σε μία τριετία 21 δις ευρώ!!!!! Ενώ 500εκατ. κάθε χρόνο θα δίνει βοήθεια στην Ουκρανία  ή το 0,25 του ΑΕΠ σύμφωνα με αμερικάνικη πρόταση που θα επικυρωθεί τον επόμενο μήνα.

   Ο κ. Μητσοτάκης, τα στελέχη της κυβέρνησής του, όλη την προεκλογική περίοδο μας εγκαλούσαν να «προσγειωθούμε» όταν προβάλαμε τα δίκαια αιτήματά μας για απόδοση των δώρων αλλά και των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, λέγοντάς χαρακτηριστικά «δεν αντέχει ο προϋπολογισμός»,  «λεφτόδενδρα δεν υπάρχουν». Κι όμως λεφτόδενδρα υπάρχουν, με οργασμό παραγωγής, για το κεφάλαιο, για το ΝΑΤΟ… και οι προϋπολογισμοί να αντέχουν μόνον γι’ αυτούς.

   Αυτοί είναι. Και αυτοί που σήμερα κυβερνάνε αλλά και οι υπόλοιποι που κυβέρνησαν με διάφορα σχήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στον ίδιο θεό πιστεύουν, στο κεφάλαιο, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.

  

 

Άμφισσα 19/06/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: