Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

«Αντάμωμα» πολιτισμών Ελλάδας-Γεωργίας με πρωτοβουλία του «Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας»















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( Α ΜΕΡΟΣ)

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας ,την Παρασκευή 14 Ιουνίου , με το Δήμο Δελφών και την Π.Ε Φωκίδας, υποδέχτηκαν στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Γεωργίας τον κ David JALAGANIA Charge d Affaires & Τέως Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας στην Ελλάδα, καθώς και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου "Καύκασος" κ AVTANTIL MIKABERIDZE και τον Σύμβουλο της Πρεσβείας κ Varlam Badzagua .

Την υποδοχή ακολούθησε η εκδήλωση του "Ανταμώματος" Ελλάδας - Γεωργίας, στο θέατρο Φρύνιχος των Δελφών , η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του "Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας" όπου σκοπό της ήταν, η ενδυνάμωση των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και η διάνοιξη προοπτικών για πολιτιστικές ανταλλαγές και στο μέλλον.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας κ. Νάντια Μαντά Καζατζοπούλου και ο Εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ Νίκος Καζατζόπουλος αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο λαών, που προϋπήρχε εδώ και αιώνες.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη κ Δελμούζο , τον Αντιδήμαρχο κ Νίκο Γιογάκη και την Πρόεδρο του Δικτύου Δελφών για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό κ Ιωάννα Καλλία.

Χαιρετισμούς έκαναν από την πλευρά της Γεωργίας ο κ David JALAGANIA & ο κ. AVTANTIL MIKABERIDZE

Η εκδήλωση που ακολούθησε ήταν μαγευτική , παρουσιάστηκαν με εξαιρετικές χορογραφίες τα χορευτικά του Καύκασου και του Καλλιτεχνικού Εργαστήριου Ιτέας.

Ακολούθησε η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου και η εκδήλωση έκλεισε με ένα μήνυμα ειρήνης με το τραγούδι ¨Dona nobis Pacem -¨ Δώσε μας ειρήνη.

Το Σάββατο το πρωί έγινε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο Άμφισσας του Δημάρχου κ Ταγκαλή & κ David JALAGANIA Charge d Affaires & Τέως Υπουργού Εξωτερικών της Γεωργίας. Παρευρέθησαν ο κ AVTANTIL MIKABERIDZE , η Ιωαννα Καλλία & η Ναντια Μαντά Καζατζόπούλου

Παρευρέθηκαν εκτός των προαναφερθέντων, στην εκδήλωση ο κ Τσατσαρώνης , ο κ Μαλάκης , η κ Κολομβότσου ,πολλοί Τοπικοί Σύμβουλοι , πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
για την εκδήλωση της Παρασκευής 14/6 στο Φρύνιχο
· την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , το Δήμο Δελφών , το Δίκτυο Δελφων καθώς & τις κ. Ιωάννα Καλλια & Ελλη Κοτσανου Ρομβοτσανου
· Το ξενοδοχείο Λέφας και την φιλόξενη κ Κατερίνα Λέφα για το ενδιαφέρον της και τη φιλοξενία που παρέχει πάντα στις εκδηλώσεις μας !
· τη δασκάλα μας κ Ζεφη Μιχαηλίδη , το μαέστρο μας κ Ευστάθιο Αρβανιτη , την καθηγήτρια πιάνου κα Μαρια Παπανικου και όλα τα μέλη του καλλιτεχνικού που βοήθησαν
· το Λεωνίδα και Θύμιο Ξηρο στα ηχητικά
· τη κα Κοιβαρη για τις ενδυμασίες & τη κ Μαλλιαρουδακη για τα γραφικά
· Την κα Σεγκουνη για τη βοήθεια που μας παρείχε στο Φρύνιχο
. Τον κ Χρήστο Βούλγαρη για το φωτογραφικό υλικο της παράστασης του θεάτρου.
· τον κ Καλπουζο που μετέφερε με το λεωφορείο πολίτες από την Ιτέα
· Όλους τους πολίτες που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωσή μας
· Την πρεσβεία της Γεωργίας , το χορευτικό του Καύκασου & τον Πρόεδρο του κ Αvtandil Μikaberidze

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ταγκαλή και κύριε Γιωγάκη, σας συγχαίρουμε για την ουσιαστική συμβολή σας στην πρόοδο του πολιτισμού στον Δήμο μας. Θα θέλαμε όμως να σας θυμίσουμε την δέσμευση σας για την αντικατάσταση των καρκινογόνων πλακιδίων στο δάπεδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας. Η αντικατάσταση τους πρέπει να γίνει τώρα που το σχολείο είναι κλειστό.