Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

«Σύσκεψη με την Υπουργό Τουρισμού για το νέο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών»

 






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΙΧΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ .
ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ;

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα , κάποιοι είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ,για την άναρχη ανάπτυξη των ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ και είχαν οργανώσει μάλιστα και συνέδριο στους Δελφούς με όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Ο Δήμος , βεβαίως ,είχε λάμψει δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ του.
Οι αιρετοί ή δεν είχαν καταλάβει την αξία του τουριστικού προϊόντος των Δελφών (όπως είχε πει και η δημοτική σύμβουλος ..«εμείς στους Δελφούς δεν έχουμε ούτε ψάρια , ούτε βωξίτη..πως θα ζήσουμε…!!») ή συνέβαινε κάτι πιο ..«πονηρό»..
Εν πάσει περιπτώσει , στην συνέχεια κάποιοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου πως η απαξίωση των θαλασσών , φέρνει και την απαξίωση των βουνών …και ως εκ θαύματος ..γέμισε ο τόπος ανεμογεννήτριες στην Δεσφίνα (που επιτέλους κατάλαβε πως πρέπει ν αναπτυχθεί …τουριστικά…) και στο Γαλαξίδι , που φρόντισε να ντυθεί με τους «ατσαλένιους ανεμόμυλους…»
Σήμερα … ναι σήμερα που οι αιρετοί μιλάνε με την υπουργό για τουριστική αξιοποίηση των ΔΕΛΦΩΝ , η Δεσφίνα συνεχίζει να βάζει ανεμογεννήτριες…με την ανοχή (;) του Δήμου.
Στην Δεσφίνα , που της δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθεί όσο καμία άλλη περιοχή στην ΕΛΛΑΔΑ , με την δημιουργία του γκολφ ριζόρτ και την οικιστική ενοποίηση όλου του χώρου από την «λίμνη» μέχρι και μέσα στο χωριό , με φυσικό επακόλουθο την αύξηση της ζήτησης για κατοικία και αύξηση τιμών ακινήτων στην Δεσφίνα που σήμερα η εν λόγω αγορά έχει ΜΗΔΕΝΙΣΘΕΙ.
Κάποιοι πάλι μίλησαν πως η δημιουργία του ΓΚΟΛΦ ΔΕΣΦΙΝΑΣ και η ανάπτυξη -παραχώρηση σε ιδιώτη της ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ θα αποτελέσουν την απαρχή αξιοποίησης ολόκληρης της ΦΩΚΙΔΑΣ συμπεριλαμβανομένης της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗΣ χερσονήσου της Δεσφίνας (παραλίες Κρισσαίου και Αντίκυρας ).
Εν κατακλείδι …κάποιοι άνθρωποι πιονέροι στην ιδέα της αξιοποίησης του ονόματος των ΔΕΛΦΩΝ φωνάζουν εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον για το τι πρέπει να γίνει και οι επιτήδειοι (οι έχοντες άμεσο ή έμμεσο συμφέρον) τους προσέδωσαν τον χαρακτηρισμό …«γραφικοί» , καθόσον δεν μπόρεσαν να τους εξαγοράσουν !
Γιαυτό και ’γώ , μετά από την μεταστροφή της κοινής γνώμης αλλά και της ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ στην τουριστική προοπτική των ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΩΝ ΔΕΛΦΩΝ…αναφωνάζω σαν τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο…ΖΗΤΩ η τουριστική ανοικοδόμηση !!! :) , κάτω η Β.Ι.Α !

Ανώνυμος είπε...

Στο μεσοκαμπο ετοιμάζονται για νέες επενδύσεις ( ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά) στην Δωρίδα θα προτείνουν να μεταφερθούν στη ψαρομυτα, κανείς δεν λέει όχι, αρκεί να μην τις βλέπουμε και να μην μας ενοχλούν ας πάνε παραπέρα και όλα καλά. Η λέξη προστασία του περιβάλλοντος άγνωστη αδιάφορη λέξη, να μην μπουν νέες ιχθυοκαλλιέργειες δεν το λέει κανείς, όλοι μαζί μην χάσουμε τους επενδυτές, ας ξυπνήσουμε επιτέλους τώρα που ετοιμάζονται να μας γεμίσουν κλουβιά σε εκτάσεις 2500 τουλάχιστον στρεμμάτων , δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς στο τόπο μας