Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

«MARKET PASS» ( Σκέψεις του κ.Σαράντη Μιχαλόπουλου , κατοίκου Ιτέας )

 




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρεις έντεκα,τρεις δώδεκα,τρεις δεκαπέντε κ έντεκα...έξη επτά,πέντε οκτώ,τρεις εννέα κ μισό...
Το τυρί το μυρισαμε,το μετρήσαμε κ το ζυγισαμε...την φάκα;

Ανώνυμος είπε...

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η "αδυναμία"; ή επιλογή της φιλελεύθερης Κυβέρνησης της ΝΔ να ελέγξει την αισχροκέρδεια της "ελεύθερης αγοράς" οδήγησε στην παράλογη αύξηση των τιμών των καυσίμων και της ενέργειας.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία υπερκερδών των σχετικών επιχειρήσεων αφενός και την αύξηση του πληθωρισμού, της ακρίβειας,της εξαθλίωσης και της περαιτέρω φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού αφετέρου.
Τα "ψίχουλα" που δίνονται με τα κάθε μορφής "PASS", είναι για να διατηρήσουν τις τιμές στα σημερινά επίπεδα ίσως και σε μεγαλύτερα μιας και προαναγγέλονται νέες αυξήσεις με το ξεκίνημα του 2023.
Δεν χρειάζονται μακροσκελείς οικονομικές αναλύσεις. Το θέμα είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές των Κυβερνώντων.Καθημερινά βιώνουμε με τον τρόμο των επερχόμενων μέτρων και μια ζοφερή πραγματικότητα.Καιρός είναι να τους στείλουμε και εμείς "ένα άντε στο σπίτι σας PASS" μήπως και καταφέρουμε να επιβιώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε μία παλαιού σοβιετικού τύπου ενίσχυση των νοικοκυριών με δελτία -Pass κάθε μορφής μήπως επιστρέψαμε πίσω στην τότε εποχή απλά δεν το παραδέχεται κανένας δεξιός.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά παλαιού σοβιετικού τύπου ενίσχυση των νοικοκυριών με δελτία-Pass κάθε μορφής, μήπως επιστρέψαμε πίσω κύριοι της δεξιάς κοιλίας

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι ξεχνανε,(σκοπιμα?) τι γινεται παγκοσμια αλλα και γυρω μας. Ουκρανια, ενεργεια, πανδημιες κ.λ.π. Φυσικα και σε μενα δεν αρεσει η "επιδοματικη" πολιτικη. Απο την αλλη αν δεν δινει το κρατος τιποτα ,φωναζουν, δινει τα "ακουει"παλι. Για αυτα που "μπηκαν" αυτες τις μερες στους λογαριασμους ,ΤΙΠΟΤΑ ε!! Μονο το προεκλογικο "επιδομα" του 2019 ηταν ωραιο !!!??

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις να τρως τη κότα τώρα μάθε και να ζεις σαν κότα με ψίχουλα, ψήφισε ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και μπες στο κοτέτσι σου τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση προεκλογικά, γιατί έφτασες να λες απ'το ολότελα καλά και τα επιδόματα του Κούλη

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή ήταν FOOD PASS = ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

αλλά μετά είπαν Παναγία μου, ΕΣΣΔ έγινε η ΕΕ;

και το είπαν MARKET PASS.


Κοιτάξτε, τα ευρωπαϊκά κράτη ζουν από το ΦΠΑ και ειδικά το ελληνικό από τις εποχές των Μνημονίων που ανέβηκε το ΦΠΑ στο 24%. Οπότε δεν πρόκειται να κόψει μια από τις βασικές ροές χρήματος του.