Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

"ΚΑΡΤΕΡΙΑ"




Ποιοί είμαστε





 - Όλα ξεκίνησαν  εκείνο το κρύο βράδυ στις 21  Μαρτίου του 2011, όταν μαζευτήκαμε 100-120 άτομα στα Γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, γιατί είχε κυκλοφορήσει η φήμη οτι επρόκειτο να συζητηθεί και να εγκριθεί η ανανέωση της σύμβασης της παραχώρησης της έκτασης στο Λαρνάκι, στην εταιρεία S&B.  Τότε πρέπει να έπεσε η καρίνα της ΄΄ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ ΄΄και άς μην το είχαμε καταλάβει ακόμα. Μετά από εκείνο το ιστορικό βράδυ, όπου αναγκάστηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να αναβάλλει την απόφασή του, άρχισε ένας κύκλος  επαφών και συζητήσεων μεταξύ πολλών  κατοίκων της Ιτέας, για το πως θα μπορούσε να υπάρξει ένας τρόπος  έκφρασης και  αντίδρασης στα όποια  αυθαίρετα σχέδια προγραμμάτιζαν κάποιοι  για την περιοχή μας, χωρίς να θεωρούν απαραίτητη την ενημέρωση των κατοίκων  και βεβαίως χωρίς την συναίνεσή μας. Κατά το τέλος Απριλίου του 2011, έπεσε η ιδέα, να δημιουργήσουμε μια κίνηση πολιτών, μια ομάδα ανθρώπων, έναν όμιλο, κάτι σαν λέσχη  τέλος πάντων,  όπου θα μπορούσαμε να συζητάμε, να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία για οτι μας αφορά και μας ενδιαφέρει. Ετσι, αποφασίσαμε όλοι εμείς που συνεχίζαμε τις επαφές, να ιδρύσουμε έναν σύλλογο που να ασχολείται με τον εξωραϊσμό της περιοχής, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και γενικά με ότι έχει να κάνει με την προστασία του τόπου αφ΄ενός και την ανάπτυξή του αφ΄εταίρου. Αποφασίσαμε επίσης, να του δώσουμε το όνομα ΄΄ΚΑΡΤΕΡΙΑ΄΄ για τους παρακάτω λόγους:

- Το πρώτο ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο στον κόσμο πού έλαβε μέρος  ποτέ σε ναυμαχία, ήταν το υπό Ελληνική σημαία  νεοναυπηγηθέν πλοίο  με  το όνομα ΄΄ΚΑΡΤΕΡΙΑ΄΄.

- Η ναυμαχία έλαβε μέρος στον όρμο της Αγκάλης στην Ιτέα στις 27 Σεπτεμβρίου 1827 και ως γνωστόν, ήταν νικηφόρα για τα ελληνικά χρώματα. Η Ιτέα τότε ήταν ενας μικρός οικισμός.

- Το διάταγμα του Καποδίστρια  που αναφέρεται στην ίδρυση της Ιτέας, έχει ημερομηνία  13 Αυγούστου 1830, δηλ. σχεδόν ταυτίζονται η ΄΄ΚΑΡΤΕΡΙΑ΄΄ και  η ναυμαχία  της  Αγκάλης, με την ίδρυση της Ιτέας.

- Το όνομα  ήταν οικείο και θα ήταν εύκολα και διακριτά αναγνωρίσιμο απο τους  κατοίκους της περιοχής.

- Και τέλος,  γιατί η λέξις ΄΄ΚΑΡΤΕΡΙΑ΄΄ εκτός απο το όνομα του πλοίου, σημαίνει και την υπομονή μαζί με την αναμονή για επερχόμενο ευχάριστο γεγονός. Και ελπίζουμε  η πόλη μας να ΄΄καρτερά΄΄ πολλά ευχάριστα γεγονότα.

Στις 5 Μαΐου του 2011 και ημέρα Πέμπτη, καταθέσαμε το καταστατικό μας για έγκριση στο Πρωτοδικείο Αμφίσσης, συνοδευόμενο από 28 (είκοσι οκτώ) υπογραφές κατοίκων της περιοχής μας. Η ΄΄ΚΑΡΤΕΡΙA΄΄ μας, είχε ήδη κατασκευασθεί!

Υπάρχει  πενταμελής  προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου  μέχρι της έκλογής του νέου Δ.Σ. που θα προέλθει από τις αρχαιρεσίες στην πρώτη μας Γενική Συνέλευση των μελών. Ηδη όμως έχουμε  δραστηριοποιηθεί  και η ΄΄ΚΑΡΤΕΡΙΑ΄΄ μας, έχει ήδη ξεκινήσει το ταξείδι της. Ας είναι καλοτάξιδη.








8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ "ΑΡΧΙΕΡΕΣΙΕς" ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ";!!!

Ανώνυμος είπε...

Α, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ "ΑΡΧΙΕΡΕΣΙΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΆΛΕΤΕ "ΑΡΧΙΕΡΕΑ" Ε;
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΒΡΕ! ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι και κυρίες της Καρτερίας, μη βάλετε σημαίες πράσινες μπλε κόκκινες κοκ. Προχωρήστε σε ήρεμα νερά και βγάλτε αληθινό λόγο με ουσία και αποτέλεσμα. Καλή πορεία στην αλήθεια και στο δίκαιο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΡΑΔΥ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΔΛΔ; ΕΠΕΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ; ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 9 ΚΑΙ 08 ΕΚΙΝΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ:ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΆΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τόση χολή για μια προσπάθεια που είναι στα σπάργανα και αν είναι να κριθεί από τώρα, θα έπρεπε να υπήρχε τουλάχιστον επιείκεια. Συνεχίστε χωρίς να φοβάστε τίποτα, γιατί όπως φαίνεται καθαρά τις τελευταίες μέρες η φωνή των ανεξάρτητων πολιτών άλλους έχει κατατρομάξει.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μας πείτε τα 5 άτομα που αποτελούν την πενταμελή προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου;

Καρτερία είπε...

Τα ονόματα του προσωρινού 5μελους Δ.Σ. του Συλλόγου “ΚΑΡΤΕΡΙΑ” έχουν κατατεθεί με το καταστατικό στο Μονομελές Πρωτοδικείο Άμφισσας για έγκριση. Ρωτήστε μας επώνυμα στο karteria1827@gmail.com και θα σας απαντήσουμε.