Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ηχηρό μήνυμα από μουσικούς και καλλιτέχνες κατά της στοχοποίησης του Roger Waters

Νοάμ Τσόμσκι, Brian Eno, Peter Gabriel, Eric Clapton, Nick Mason, Tom Morello και πολλοί άλλοι στο πλευρό του θρύλου των Pink Floyd. Κατηγορείται για αντισημιτισμό, ακυρώνονται συναυλίες του.

Ο πολιτικός λόγος του θρυλικού 79χρονου πρώην ηγέτη των Pink Floyd ενοχλεί και ήδη έχει στοχοποιηθεί για δηλώσεις που βαπτίστηκαν αντισημιτικές με αποτέλεσμα να ακυρώνονται συναυλίες του στη Γερμανία.

Ο ίδιος ο Roger Waters έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δε έχει υπάρξει ποτέ αντισημίτης και αυτό δεν πως η αιχμηρή κριτική του αφορά στις πολιτικές και τις δράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν στρέφονται κατά του λαού του Ισραήλ.

Μάλιστα, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία, έχει διαμηνύσει ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να διασφαλιστεί η διεξαγωγή των συναυλιών του σε Μόναχο και Φρανκφούρτη τον Μάιο.

Το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης, πάντως, επέβαλε την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας του σπουδαίου μουσικού, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης.

Ήδη κυκλοφορεί μια αίτηση για συλλογή υπογραφών, την οποία ξεκίνησε η Αμερικανίδα κωμικός και σχολιάστρια Κέιτι Χάλπερ, αλλά έχουν υπογράψει πολύ βαριά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι Brian Eno, Peter Gabriel, Eric Clapton, Nick Mason, Tom Morello και Robert Wyatt. 

Οι αντιδράσεις περνάνε και εκτός του χώρου της μουσικής, καθώς τη συγκεκριμένη αίτηση υπογράφουν και ονόματα όπως οι Νοάμ Τσόμσκι, Σούσαν Σαράντον και Κεν Λόουτς. 

Η αίτηση ΕΔΩ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: