Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΙΤΕΑ... Υπάλληλος επιχείρησης: "Ήταν αναμενόμενο να γίνει μερική απαγόρευση κυκλοφορίας"!


Δουλεύω σε μαγαζί εστίασης στην Ιτέα και θα ήθελα να παραθέσω τη γνώμη μου αλλά και κάποιους προβληματισμούς μου...


Ήταν αναμενόμενο να γίνει μερική απαγόρευση κυκλοφορίας!

Η αλήθεια όμως είναι ότι στην Ιτέα και σε περιοχές σαν την δική μας τα πράγματα ίσως είναι λίγο πιο ομαλά, με την τήρηση βέβαια ταυτόχρονα των μέτρων!! 
Όπως και οι ειδικοί λένε καθημερινά, το να κάνει κάποιος μια πρωινή βόλτα με το ποδήλατο και να παίζει στην θάλασσα το παιδί του για λίγο ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του δεν θέτει σε κίνδυνο ΚΑΝΕΝΑΝ γιατί απλά δεν έρχεται σε επαφή με ΚΑΝΕΝΑΝ! 
Το να κάνεις όμως ουρές για ένα φρεντάκι ή ένα γλυκό ή ένα σουβλάκι ή να κολλάει ο ένας πάνω στον άλλο έξω από τις τράπεζες κλπ, ναι ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

➡️ Οι επιχειρήσεις εστίασης από τη μεριά τους, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, με κρατική εντολή, κλείσανε όλοι τα καταστήματά τους χωρίς να σκεφθούν ούτε μία στιγμή το κόστος. Ανταποκριθήκανε σ' αυτό με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη ζωή τη δική τους, των οικογενειών τους και των συνανθρώπων μας, προκειμένου να συμβάλλουν στον περιορισμό της διασποράς του ιού.

🔴Όχι όλοι ,λάθος μου... Κλείσανε το 85 % των μαγαζιών εστίασης στην Ιτέα-Κίρρα με τεράστιο οικονομικό κόστος!
Αυτό το κάνανε όχι γιατί δεν μπορούσαν να δίνουν φαγητό ή καφέ, delivery και take away, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο βοηθήσανε να μην εξαπλωθεί ο ιός και προστατεύσανε τους ίδιους, εμάς τους υπαλλήλους τους ,τις οικογένειες μας και τους συμπολίτες μας.

➡️Προσωπική μου άποψη ,είναι ότι η ζωή για λίγο μπορεί να τσουλήσει και με καφέ από το σπίτι και ας μην είναι ο τέλειος espresso, φαγητό και γλυκά από τα χεράκια μας και ας μην είναι κατηγορίας επαγγελματιών!

🆘Σίγουρα όμως υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν και να βγουν από το σπίτι τους για να ψωνίσουν έστω τα απαραίτητα.

🔴Εκεί έρχεται ο κρατικός μηχανισμός που πρέπει να καλύψει αυτά τα κενά με εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε και οι ευπαθείς ομάδες να μπορούν να εξυπηρετηθούν!

‼️ Είμαι ΤΥΧΕΡΗ που ανήκω στους υπαλλήλους που η επιχείρηση εστίασης που δουλεύω έκλεισε αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα ,δηλαδή στις 14/3 .

‼️Η σκέψη όλων μας είναι στους υπαλλήλους που αυτόν τον καιρό βρίσκονται στο πόστο τους, είτε γιατί ο κλάδος τους το απαιτεί (πχ. Super market), είτε γιατί κάποια καταστήματα εστίασης επέλεξαν να μείνουν ανοιχτά στο βωμό του κέρδους, μπορώ μόνο να υποθέσω.
Εύχομαι βαθύτατα όλα να πάνε καλά για όλους μας, πέρα από κάθε σύνορο.

Πολίτης της όμορφης Ιτέας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: