Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ... ΑΣΚΗΣΗ 7ης ΕΜΑΚ "ΗΡΑΚΛΗΣ 2019" - ΦΩΤΟ



Την Παρασκευή 11-10-2019 στο αναρριχητικό πεδίο στην θέση  '' Πόρτες" που βρίσκεται μεταξύ των Τ.Κ Σερνικακίου και Αγίου Κωνσταντίνου διεξήχθη η Ετήσια Ορειβατική Άσκηση της 7ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών με την κωδική Ονομασία <<ΗΡΑΚΛΗΣ>>. Η Άσκηση Περιελάμβανε Διάσωση τραυματισμένου αναρριχητή από Πατάρι βαράθρου και μεταφορά του με φορείο σε Ασφαλή Σημείο. Την Άσκηση αυτή με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας σχεδίασαν και συντόνισαν ο Διοικητής και Υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου και ο Υποδιοικητής  Επιπυραγός Χρήστος Πλουμάκης οι οποίοι έλκουν την Καταγωγή τους από την Φωκίδα. 

Την Άσκηση παρακολούθησαν ο Διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας Βασίλειος Παπαγεωργίου και από πλευράς της Ηγεσίας του Π.Σ ο Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας Κρήτης και Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος και ο Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας Αρχιπυραγός Ευάγγελος Παλιός. Να τονίσουμε πως ο κος Χρήστος Πλουμάκης, κατάγεται από το Σερνικάκι.


Την εντυπωσιακή άσκηση ο κόσμος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα και στο τέλος τους καταχειροκρότησε για τις μεγάλες επιτυχίες και έτυχαν θερμής φιλοξενίας από τον πρόεδρο του Αγίου Κωνσταντίνου και μάχιμο πυροσβέστη κον Νίκο Αναγνώστου και τον σύλλογο γυναικών Σερνικακίου το παρών έδωσε ο δήμαρχος ο αντιδήμαρχος Λουπάκος ο πρόεδρος Άμφισσας κος Μερινόπουλος ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κος Γεώργιος Δελμούζος το συμβούλιο Σερνικακίου ο περιφερειακός σύμβουλος κος Δρόσος Παρασκευάς, ο οποίος συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τους περισσότερους άντρες της ΕΜΑΚ δίπλα στον πατέρα του υποδιοικητή της ΕΜΑΚ  Χρήστου Πλουμάκη που είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος. Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα από τον σύλλογο γυναικών Σερνικακίου μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: