Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Πολάκης για αποφυλάκιση Φλώρου: Υπάρχει πλαστογραφία

Ο Παύλος Πολάκης

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για εκτεταμένη πλαστογραφία στην υπόθεση της αποφυλάκισης Φλώρου. "Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα", ενώ υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται να έχει πλαστογραφηθεί και η υπογραφή της γιατρού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στους Βασίλη Σκουρή -Κώστα Σαρρηκώστα για την υπόθεση Φλώρου και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως "η δικαιοδοτική κρίση για την αποφυλάκιση ανήκει στο δικαστικό συμβούλιο. Υπάρχουν κι άλλοι κρατούμενοι που είχαν ποσοστό αναπηρίας 75% και οι οποίοι είχαν τρεις απορριπτικές εκθέσεις από το αντίστοιχο δικαστικό συμβούλιο πάρα το ποσοστό αναπηρίας τους που είχε διαπιστωθεί από το ΚΕΠΑ. Έγινε έλεγχος για τις γνωματεύσεις για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια τα πιστοποιητικά.
Διαπιστώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και με αδιάσειστα στοιχεία ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαγνώστηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό και δεν είναι κατάλληλα υπογεγραμμένο.
Μπορεί να έχει πλαστογραφηθεί ακόμα και η υπογραφή της γιατρού, η οποία πάντως δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει, δεν ήταν επιμελήτρια ΕΣΥ ούτε και διευθύντρια της κλινικής.
Διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των αρχείων ότι είναι άλλες οι πραγματικές μετρήσεις από αυτές που περιγράφονται στην εξέταση για την υπνική άπνοια.
Όλα τα νόμιμα μέσα θα εξαντληθούν για να φτάσει το ζήτημα έως το τέλος. Είναι πρόκληση για την ελληνική κοινωνία".
Εν τω μεταξύ το έγγραφο από το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" που υπογράφει η διοικήτριά του, αναφέρει αναλυτικά: «Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι: »Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)"
Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ “ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ” είναι ανυπόστατη. »Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.
»Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap. »Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας».

Διαψεύδει ο Αριστείδης Φλώρος

Διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της επιστολής της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, ο Αριστείδης Φλώρος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω γιατρός –που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Ευαγγελισμού-, δεν τον εξέτασε ποτέ, μολονότι όμως οι εξετάσεις άπνοιας πραγματοποιήθηκαν όντως στο εν λόγω νοσοκομείο. Όπως αναφέρει ο ίδιος, παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις για 24 ώρες ως κρατούμενος και στη συνέχεια η σχετική γνωμάτευση απεστάλη από το νοσοκομείο στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού την οποία υπέγραφε ο κ. Ζακυνθινός υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος του Ευαγγελισμού. Η βεβαίωση για τις παραπάνω εξετάσεις όπως υποστηρίζει βρίσκεται στον φάκελό του στο ΚΕΠΑ. Ωστόσο από τον φάκελο προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έβαλε υπογραφή μόνο στην εξέταση σπιρομέτρησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλα έλεγε κορδωμένος σαν παγόνι για τους γιατρούς, πριν 2-3 μέρες. Βιάζεται.