Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία η κεντρική εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018



Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κεντρική εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες Προσεγγίσεις, νέο κοινό». 

Η εκδήλωση περιελάμβανε διάλεξη του διευθυντή του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου Δρ. Γεωργίου Κακαβά με θέμα: «Η δήλωση της Αρχής: Πόλεις και θεοί στους χαρακτήρες των νομισμάτων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κάτοικοι του νομού Φωκίδας, αρχαιολόγοι και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωποι του Δήμου Δελφών. 

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο του μουσείου και την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών από την προϊσταμένη της Εφορείας. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δρ. Γεώργιο Κακαβά καθώς τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις επιχειρήσεις Βάκχος, Ομφαλός, Ηνίοχος και το ΚΤΕΛ Άμφισσας για τη σημαντική συμβολή τους στην διοργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης. 

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας 2018 συνεχίζεται με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του νομού την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018. 



Αθανασία Ψάλτη Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: