Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Kατά της χωροθέτησης αιολικού πάρκου στη Μεσσηνία



Συνεδρίασε τη Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έλαβε σημαντικές αποφάσεις για μια σειρά από ζητήματα.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου, η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε κατά της συνολικής χωροθέτησης του σχεδιαζόμενου αιολικού πάρκου στη θέση Μαυροβούνι Μεσσηνίας, καθώς αναγνώρισε την «τουριστική προτεραιότητα της περιοχής».

Υπενθυμίζεται ότι το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις στην περιοχή και πλέον εκείνο που μένει να αποδειχθεί είναι αν η αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας σημαίνει και την οριστική εγκατάλειψη του σχεδίου κατασκευής αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Φυσικό αέριο

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος απασχόλησαν και ζητήματα που σχετίζονται με το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, δεδομένου ότι γνωμοδότησε υπέρ του έργου κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη προς την  Πάτρα.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής τέθηκαν σε εκπροσώπους της ΔΕΣΦΑ ζητήματα που σχετίζονται με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου προς τους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Σημειώνεται ότι η επέκταση του φυσικού αερίου προς τη Μεσσηνία έχει καθυστερήσει, παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της. «Σε διάρκεια δύο μηνών έχουμε περίπου σαράντα αποφάσεις σε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αριθμός που στο περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να χρειαζόταν μία ολόκληρη θητεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: