Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

«Πρόταση για υποδομές πρόσβασης σε τέσσερις ακόμα παραλίες του Δήμου Δελφών»





untitled

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 10.6.2024    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πλατεία Κεχαγιά 

ΤΚ 33100, Άμφισσα

Τηλ: 2265350026

e-mail: grafeiotypou@delphi.gov.gr


     Α.Δ.Τ.: 123/2024



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποβολή πρότασης για υποδομές πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τέσσερις ακόμα παραλίες του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Συνεχείς παρεμβάσεις και ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της ελεύθερης πρόσβασης παντού» 



Στην υποβολή πρότασης για τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, σε τέσσερις ακόμα παραλίες, προχώρησε ο Δήμος Δελφών, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο στην ελεύθερη, αυτόνομη και ανεμπόδιστη κίνηση όλου του πληθυσμού 

Η πρόταση αφορά το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών κολυμβητικών ακτών του Δήμου Δελφών για τη δημιουργία προσβάσιμου ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος για άτομα με κινητικά προβλήματα», συνολικού προϋπολογισμού 278.322,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Η παρούσα προμήθεια αφορά εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των παραλιών Αγίου Βασιλείου, Αγίων Πάντων, Τροκαντερού και Αγίου Μηνά, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα με κινητικά προβλήματα για κολύμβηση κατά τη θερινή περίοδο και περιλαμβάνει: αυτοκινούμενο τροχήλατο μηχανισμό, πολυεστερικό διάδρομο παραλίας  προδιαγραφών για χρήση ΑμεΑ, αμφίβιο αμαξίδιο κολύμβησης, ξύλινο διάδρομο, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης, αποδυτήριο παραλίας ΑμεΑ, χώρο σκίασης, ειδικός κάδος απορριμμάτων για ΑμεΑ, πληροφοριακές πινακίδες και σήμανση. 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή τη υποβολή της πρότασης δήλωσε: «Το δικαίωμα όλων στην ανεμπόδιστη και ελεύθερη κίνηση, άρα και στην πρόσβαση παντού, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αποστολές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Δελφών, με συνεχείς παρεμβάσεις έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των υποδομών του, παρέχοντας το δικαίωμα της χρήσης τους, άρα και της αναψυχής, σε όλους τους πολίτες. Σε συνέχεια των παραλιών που ήδη παρέχουν την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, άλλες τέσσερις θα προστεθούν στη λίστα. Γνωρίζουμε πως στον εν λόγω τομέα, της αυτόνομης κίνησης όλων και παντού, έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά βήματα για να φτάσουμε στο ιδεατό. Δε θα σταματήσουμε ποτέ, κάνοντας συνεχώς ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: