Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Φωτιά στη Φωκίδα: Μαίνεται το μέτωπο - Απειλούνται χωριά (βίντεο - φωτογραφίες)




Δύο εστίες σε εξέλιξη αυτή την ώρα - Τυλίχθηκε στις φλόγες το χωριό της Καλλιθέας

Συνεχίζεται να υφίσταται το πύρινο μέτωπο και στη Φωκίδα, με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν περισσότερο το έργο των πυροσβετών.

Συγκεκριμένα, εστίες φωτιάς κατακαίνε την περιοχή πάνω από τους Αγίους Πάντες, ανάμεσα στις κοινότητες Λιδορίκι και Ερατεινή, καθώς και στην περιοχή της Τολοφώνας.



Χθες, μάλιστα, εκκενώθηκαν τρία χωριά της Φωκίδας -Πάνορμος, Τολοφώνα και Μακρινή-, σήμερα το πρωί ωστόσο οι πυροσβέστες έκριναν ότι οι κάτοικοι μπορούσαν να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Προς το παρόν οι φωτιές στην περιοχή μαίνονται και οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δυσκολότερη την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.


a202108071156445235
b202108071156435461


Οι φλόγες έκαναν στάχτη το χωρίο της Καλλιθέας

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρύζει κανείς στο χωριό της ορεινής Δωρίδας του νομού Φωκίδας, λίγες ώρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς.

Η φωτιά περνώντας από τη γειτονική της Ελαία, κατέκαψε τα μισά και πλέον σπίτια του χωριού, με την απόγνωση των κατοίκων να είναι έκδηλη στα πρόσωπά τους.

Ο πύρινος όλεθρος που κόντεψε να φτάσει στα διοικητικά όρια του δήμου Δελφών στοίχισε στο περιβάλλον και στους κατοίκους απώλεια του φυσικού πλούτου και των περιουσιών.

Το Nafpaktianews βρέθηκε και στο μαρτυρικό χωριό της Καλλιθέας και αποτυπώνει τα απομεινάρια ενός χωριού που μετρά τις πληγές του.


Δείτε βίντεο και εικόνες από την καταστροφή:




1
2


3
4


5
6


Πηγή: tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: