Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΜΒΟΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΙΤΕΑΣ VS ΚΟΜΒΟΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ ; ( Χρ.Βανδώρου)


Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που αφορά  την Περιφέρειας Στ. Ελλάδας και την Αντιπεριφέρεια  Φωκίδας, που διαβάσαμε στα ΜΜΕ της περιοχής, μαθαίνουμε ότι με δαπάνη 865.000 ευρώ

"...Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη ...για τον κόμβο προς Τριταία και Αγία Ευθυμία που βρίσκεται στην Ε.Ο. Ιτέας-Γαλαξιδίου-Ναυπάκτου λίγο μετά το Λαρνάκι και τις εγκαταστάσεις φόρτωσης της εκμετάλλευσης βωξίτη της Imerys..."

Στο ίδιο άρθρο πληροφορούμαστε και τους λόγους για τους οποίους επισπεύστηκε η διαδικασία. Και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:
"...Λαμβάνοντας, έτσι, υπόψη αφενός τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό φόρτο της Ε.Ο.38, την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τον οικισμό Τριταίας, την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της οδικής επικοινωνίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας για την εύρυθμη λειτουργία της..."

Πολύ σωστά. Η κυκλοφορία πρός την Τριταία και η εύρυθμη λειτουργία της οδικής επικοινωνίας της εταιρείας. 

Μια ερώτηση όμως νομίζω ότι προηγείται:

Με τις εισόδους της Ιτέας τι γίνεται;

Από το 2018 έχει δεσμευτεί ποσό 2.000.000 ευρώ για την Δυτική είσοδο της πόλης αλλά μέχρι τώρα μηδέν στο πηλίκο. 

Για την αντιπεριφέρεια  έχει μεγαλύτερο βάρος το 51 και όχι οι 6.000 κατοικοι και άλλοι τόσοι επισκέπτες της Ιτέας;.

 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν ειναι ποιος την εχει ποιο μεγάλη....ανάγκη ,αλλα οτι πρέπει να γίνουν .οπωσδήποτε,και τα δύο εργα.
Η μόνη λύση που βλέπω,για να γίνουν τα εργα( μετά απο 20 και πλέον χρόνια,που ζω στην Ιτεα)είναι και οι δύο κόμβοι να μεταφερθούν στην Αμφισσα!

Ανώνυμος είπε...

Από τις χειρότερες εισόδους σε όλη την Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης. Και είσοδος της Ιτέας δεν είναι μόνο αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία αλλά και άλλες 2 τουλάχιστον επί της Ε.Ο. Ιτέας Ναυπάκτου. Άραγε οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έχουν περισσότερη "δύναμη" από τα εκάστοτε Δημ. Συμβούλια; Ή τα Δημοτ. Συμβούλια αγνοούν τις εισόδους της πόλης;

Ανώνυμος είπε...

Ο κόμβος της Τριταίας εξυπηρετεί τους βωξίτες που στο σημείο εκείνο σκοπεύουν να δημιουργήσουν την δεύτερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις τους. Το έργο αυτό που φωτογραφίζει 100% τις ανάγκες της εταιρίας όπως επισημαίνει και ο συντάκτης με τον όρο "51", ανέλαβε να υλοποιήσει ο αιρετός της περιφέρειας , πρώην έμμισθος νομικός σύμβουλός της.
Και συ λαέ της Φωκίδας περιμένεις τον διαγώνιο ...
Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της μειοψηφίας κου δρόσου Παρασκευά , ως προς την σκοπιμότητα του σχεδιαζόμενου έργου .

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα μας πει γιατί δεν έγινε νέο οδικό δίκτυο από Ναύπακτο ως την Ιτέα ,Άμφισσα ,Λαμία προς τον βορρά και Αθήνα προς ανατολικά.?
Θα είχαν λυθεί όλα τα παραπάνω!

Ανώνυμος είπε...

Ο κόμβος της Τριταιας, πάει και έρχεται. Τουλάχιστον είναι 3 χλμ μακριά από Ιτεα. Ρίξτε μια ματιά στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας να δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ δημοπρατεί η Φωκίδα σε σημεία και χωριά που το 95% των κατοίκων Αμφισσας και Ιτεας δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται στη Φωκίδα. Π.χ. προς δημοπράτηση β φάση περιφερειακού Τρικορφου 6,2 εκ ευρώ.Η περιφερειακή Ενότητα καταβάλει προσπάθεια να φτιάξει έργα που δεν θα δει ποτέ κανένας.

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβατε τιποτα τοσα χρονια...Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Unknown είπε...

👍

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Δελμούζος είναι συνεπής με το πρόγραμμά του :
Κόμβος Τριταίας και δρόμος Χιονοδρομικό - 'Αμφισσα
Και τα δύο έργα εξυπηρετούν τον βωξίτη

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον σωστά τα λέει ο 10.12 και μάλλον σωστά τα λέει και ο αρθρογράφος

Όμως τα πολιτικά κόμματα , ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
στήριξαν και στηρίζουν την επιλογή : Στερεά Ελλάδα=Βωξίτης+Ιχθυοκαλλιέργειες+Αιολικά.

Μας λένε δηλαδή : Όσοι δεν αρέσκεστε σε αυτό το μοντέλο ...τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία..

Αρέσκεστε;
Ρωτήστε τα παιδάκια σας που είναι ΟΛΑ ξενιτεμένα . Και δεν μπορούν να ζήσουν σε ένα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ επειδή τον βιάζουν οι άπληστοι επιχειρηματίες που προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους , καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και περιβαλλοντικής μέριμνας.

Σε λίγο θα ξεπροβάλλουν ανεμογεννήτριες στο "Κοκκινάρι" επειδή υπάρχει ο Νόμος γιαυτό και θα γεμίσει κλουβιά με ψάρια η Καμιώτισσα επειδή υπάρχει ο Νόμος που το προβλέπει( και θάχει και κόμβο,,,)
Αυτή είναι η ανάπτυξη που επιζητάτε;
Η Φωκίδα προ 20ετίας είχε περισσότερο πληθυσμό απ ότι έχει σήμερα και μάλιστα χωρίς μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών που έχει σήμερα.

Στις επόμενες εκλογές θυμηθείτε ότι η οικογενειακή σας ευτυχία δεν θάλθει επειδή θα υποσχεθούν δουλειά στο παιδάκι σας (οι επιχειρηματίες της ΒΙΑ)και όλοι οι άλλοι γείτονές σας γύρω θα είναι κατηφείς ή θάχουν μεταναστεύσει ..

Ο ευλογημένος κάμπος με τα βουνά και τη θάλασσα ήταν ο τόπος που ζούσαν ευτυχισμένα μαζί θεοί και άνθρωποι . Αυτός πρέπει νάναι και ο στόχος μας στο μέλλον. Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ , αρκεί να καταλάβετε και σεις πως πρέπει να έχετε το σθένος και τα κότσια να ΑΞΙΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Θα θέσω και άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα στον νομό μας που είναι οι μη νόμιμοι κόμβοι εισόδου-εξόδου Δεσφίνας!Ειδικά όταν κατευθύνεσαι από Αθήνα προς Δεσφίνα δεν υπάρχει ούτε ένας σωστός κόμβος για να εισέλθει όχημα στην Δεσφίνα!Όλα αυτά εδω και πολλά πολλά χρόνια,το λεγόμενο ήμουν νιος και γέρασα!

Ανώνυμος είπε...

άλλο κόμβος σε επαρχιακό δρόμο και άλλο κόμβος σε χαρακτηρισμένη εθνική οδό.
Το πρόβλημα της Δεσφίνας λυνόταν και λύνεται με τα μισά χρήματα απ΄όσα δαπανήθηκαν με την κατασκευή ενός κόμβου δακτυλιδιού που ήδη έχει αρχίσει και εφαρμόζεται και στην χώρα μας.
Αν μπείτε στο google earth θα δείτε τέτοιους κόμβους σε πολλά σημεία επαρχιακών οδικών δικτύων

Ανώνυμος είπε...

Απλά δεν θέλουν! Θέλουν αυτό που βολεύει!
Και ας είναι τα εικονοστάσια σε κάθε στροφή !
Οι ευκάλυπτοι θα κάνουν χρόνια να "δούνε" κυκλικούς κόμβους!
Ας προσέχουμε κατά την οδήγηση σ αυτό το δίκτυο και ειδικά βράδυ με βροχή,που νομίζεις ότι οδηγείς στο χάος αφού δεν φαίνονται γραμμές και διαγραμμισεις!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να νοιαστει για μας και την ασφαλειας μας??
Εξάλλου όλα θα ξεχαστούν ως τις επόμενες εκλογές!
Αφού θα ψηφίσουμε πάλι με γνώμονα το ατομικό μας συμφέρον!
Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

Αριστείδης

Γιώτα

Νίκος

Θανάσης

Παναγιώτης

για εσάς που έχετε ''κοντή'' μνήμη

Ανώνυμος είπε...

και παγωνιτσα, παγωνιτσα, παγωνιτσα, παγωνιτσα

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο απλος και οικονομικος τροπος εισοδου-εξοδου σε μια πολη ειναι πλεον τα roundabout.
Ακομα και το τελευταιο κουτσοχωρι στην Ελλαδα εχει το δικο του roundabout εισοδου-εξοδου.
Αυτη η τεχνικη ακολουθειται ακομα και σε πολυ δυσκολες κατασκευαστικα περιπτωσεις.
Ο καινουργιος δημος μας που εχει πολλους πολιτικους μηχανικους - τοπογραφους μεσα, τον ξερει πολυ καλα τον ορο.
Δεν νομιζω να μην γνωριζουν πως να το φτιαξουν!
Αν βεβαια οπως προειπαν και αλλοι, παιζουν διαφορα παιχνιδια με την "εταιρια" και αν πρεπει η ζωη των κατοικων του δημου Δελφων να γυρνα γυρω απο την εταιρια, τοτε οι του δημου ας διαβασουν τα σχολια και ας αποδειξουν οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Σημαντικο ειναι επισης καποια στιγμη αμεσα ο νεος δημος που φαινεται οτι αποτελειται απο μορφωμενους και αξιολογους ανθρωπους να αποδειξει στους κατοικους οτι ενδιαφερεται για την αναπτυξη του τοπου-στον οποιο τυχαινει να δραστηριοποιειται και μια εταιρια εξορυξης- και οχι οτι ενδιαφερεται για την αναπτυξη της εταιριας εξορυξης η οποια τυχαινει να βρισκεται σε εναν τοπο.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι λείπει............................