Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Θρίλερ στην Τολοφώνα Δωρίδας… ένοπλος με ψυχολογικά προβλήματα σκορπούσε τον πανικό από χθες το μεσημέρι ταμπουρωμένος σε ταβέρνα…


Κινηματογραφική πολύωρη επιχείρηση της Αστυνομίας Φωκίδας έλαβε χώρα στην Τολοφώνα Δωρίδας.


Ένοπλος σκόρπιζε τον πανικό από χθες το πρωί όπου ταμπουρώθηκε σε παλιά ταβέρνα, ιδιοκτησίας του, στην Τολοφώνα, σε κεντρικό σημείο του οικισμού. 


   Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άνδρες από τα ΑΤ Ευπαλίου και Άμφισσας έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. 


  Ο 60χρονος άνδρας, μόνιμος κάτοικος Τολοφώνας, είχε ταμπουρωθεί στην ταβέρνα του έχοντας στην κατοχή του παλιό περίστροφο με σφαίρες και έσπαζε ό,τι έβρισκε μπροστά του. 


   Η σύζυγός του, η οποία κάλεσε την Αστυνομία, ενημέρωσε πως είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν. 


  Ο δράστης ήταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου. Σημειωτέον ότι πρόκειται για μεγαλόσωμο άνδρα με μεγάλη μυϊκή δύναμη. 


   Ατέλειωτες ώρες, από χθες το μεσημέρι και ολόκληρο το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις και ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας που είχε σπεύσει στην Τολοφώνα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. 


  Ακολούθησαν πολύωρες και άκαρπες διαπραγματεύσεις. Ο 60χρονος παρέμενε κλεισμένος, αρνήθηκε να βγει, πετούσε τα πάντα έξω και έσπασε όλες τις τζαμαρίες του καταστήματος. 


   Τελικώς, ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, όπου κατά ευτυχή συγκυρία είχαν μόλις επιστρέψει από την Ριτσώνα οι άνδρες των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Φωκίδας, οι οποίοι λειτούργησαν καταλυτικά.


   Στις 7.00 το πρωί έσπευσαν στην Τολοφώνα, μελέτησαν όλα τα ενδεχόμενα, με κύρια προτεραιότητα να αφοπλίσουν τον άντρα για την δική του ασφάλεια αλλά και των γύρω του.


   Στήθηκε ειδική επιχείρηση και στις 11.30 πμ κατάφεραν αναίμακτα να τον αφοπλίσουν και τον συνέλαβαν χωρίς να πάθει κανείς τίποτα.


   Στην συνέχεια, άνδρες της Α ΟΠΚΕ και του ΑΤ Ευπαλίου οδήγησαν τον 60χρονο στο Κρατικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου, όπου εισήχθη με Εισαγγελική εντολή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παράπλευρη απώλεια...